Kai kurie stebėtojai mano, kad naujasis meras stengsis nesipykti su valdančiąja partija, nes jį tylomis remia jos liberalusis sparnas.

Samaros srities rinkimų komisijos duomenimis, buvęs vietos ekologijos ministras S.Andrejevas gavo beveik 57 proc. balsų, o jo varžovas, "Vieningosios Rusijos" kandidatas Aleksandras Šachovas - kiek daugiau nei 40 proc. balsų.

Toljatis, kuriame gyvena daugiau kaip 700 tūkst. žmonių ir kuris gauna didelę paramą iš Rusijos biudžeto, laikomas didžiausiu šalies miestų, kurio gerovė priklauso nuo to, kaip einasi reikalai gamykloje "Avtovaz". Kilus ekonomikos krizei, kuri skaudžiai smogė Rusijos automobilių pramonei, valdžia suteikė gamyklai neterminuotą ir beprocentę 75 mlrd. rublių pagalbą.

Tačiau nepaisant tokios valstybės paramos, dabartinė Toljačio valdžia nėra populiari; per gruodžio mėnesį įvykusius šalies parlamento rinkimus Rusijos Federacijos komunistų partija (RFKP) čia aplenkė daugiau kaip pusę vietų Valstybės Dūmoje gavusią "Vieningąją Rusiją".

Tačiau per prezidento rinkimus kovo mėnesį formalus "Vieningosios Rusijos" lyderis Vladimiras Putinas atsirevanšavo ir Toljatyje gavo daugiau kaip 50 proc. balsų.

Šio miesto meru išrinktas 38 metų S.Andrejevas kelis mėnesius vadovavo partijos "Teisingasis reikalas", kurios lyderiu vasarą trumpam buvo tapęs milijardierius Michailas Prochorovas, Samaros skyriui. Rugsėjo mėnesį M.Prochorovas pasitraukė iš partijos lyderio posto ir paaiškino, kad nenori užsiimti politika vadovaujant Kremliui. Paskui jį iš partijos išėjo ir S.Andrejevas.

Politologas Levas Pavliučkovas mano, kad naujasis meras už savo pergalę turėtų dėkoti mieste tvyrančioms protesto nuotaikoms.

"Istoriškai rinkimų istorija Toljatyje "Vieningajai Rusijai" yra itin sunki. Be to, Šachovas - milicijos atstovas, kuriam - 62 metai, - sakė jis. - Šie rodikliai nulėmė jo reitingo "lubas" ties 35 proc., ir dėl to buvo perspėję srities vadovybė ir partijos politikos technologai. Jis pasiekė savo "lubas" per pirmąjį ratą, pasinaudodamas Putino kampanija, o paskui visi protesto (nuotaikų apimti) rinkėjai balsavo už Andrejevą".