"Libijos prašymu Interpolas išdavė "raudonojo įspėjimo" orderį pulkininko (Muamaro) Gaddafi buvusiam karinės žvalgybos direktoriui Abdullah al Senussi, už pažeidimus, susijusius su sukčiavimu, įskaitant valstybės lėšų grobstymą ir piktnaudžiavimą valdžia siekiant asmeninės naudos", - sakoma Lione įsikūrusios organizacijos pareiškime.

Jame nurodoma, kad šis 62 metų A.al Senussi arešto orderis buvo išduotas po kito "raudonojo įspėjimo", kurį Interpolas rugsėjo mėnesį išdavė pareikalavus Tarptautiniam baudžiamajam teismui (TBT), norinčiam jį teisti dėl nusikaltimų žmoniškumui.

A.al Senussi penktadienį buvo areštuotas Nuakšoto oro uoste, atskridęs komerciniu reisu iš Kasablankos Maroke, su suklastotu Malio pasu.

Ir Prancūzija, ir TBT pateikė oficialius prašymus jį išduoti, sakė saugumo šaltinis Nuakšote, tačiau Tripolis tvirtina, kad jis turėtų būti teisiamas Libijoje.

Libija yra pasiryžusi teisti šį anksčiau baimę kėlusį žlugusio lyderio M. Gaddafi parankinį, ir netrukus į Mauritaniją turėtų išvykti valdančiosios Laikinosios nacionalinės tarybos (LNT) delegacija, kuri aptars A.al Senussi perdavimą.

Prancūzija paprašė išduoti A.al Senussi po to, kai Paryžiaus teismas jį už akių nuteisė kalėti iki gyvos galvos už dalyvavimą numušant prancūzų lėktuvą 1989 metais.