"Man regis - tai provokacija", - sakė jis pirmadienį, akcentuodamas, kad informaciją Izraelyje paskleidė šaltiniai, dirbę žiniasklaidoje prieš V.Juščenko.

Deputatas tuo pat metu pažymėjo, kad ne šis klausimas yra svarbiausias. "Dabar svarbiau kas kita", - sakė J.Červonenka.

Remiantis Izraelio laikraščiu "Maariv", Ukrainos opozicijos lyderis ir kandidatas į prezidentus po pakartotinio balsavimo gruodžio 26 dieną ketina gultis veido plastinei operacijai į vieną iš privačių Izraelio klinikų.

Laikraščio duomenimis, kandidatas į prezidentus anksčiau ketino kreiptis į vienus geriausių pasaulio chirurgų gruodį, jau buvo gavęs ir Izraelio vizą, tačiau įvykiai jo šalyje neleido V.Juščenko išvykti.

Tuo tarpu Austrijos klinikos vadovas pirmadienį pranešė, kad Ukrainos kandidatas į prezidentus Viktoras Juščenko buvo apnuodytas tokiu pačiu dioksinu, koks buvo rastas per 1976 metų nelaimę Italijos Sevezo fabrike.

"Vokietijoje ir Nyderlanduose, trijose skirtingose laboratorijose atliktų tyrimų rezultatai rodo... kad tai buvo TCDD arba tetrachloro dibenzo dioksinas", - pranešė Austrijos kronprinco Rudolfo klinikos (Rudolfinerhaus) vadovas Michaelis Zimpferis.

Jis atsisakė pateikti daugiau informacijos, nes toks buvo V.Juščenko šeimos pageidavimas.

Gruodžio 11 dieną surengtoje spaudos konferencijoje M.Zimpferis sakė, kad V.Juščenko kūne yra dioksino, ir jis ten galėjo patekti ne atsitiktinai.