"Jeigu Rusija peržiūrės savo 2008-ųjų rugpjūčio 26 dienos sprendimą dėl šių dviejų vadinamųjų respublikų, šių okupuotų teritorijų, pradės mūsų valstybės deokupaciją ir vykdys rugpjūčio 12-osios sutarimus, tada, žinoma, visa tai gali įvykti", - sakė S.Kapanadzė žurnalistams.

Pasak jo, Tbilisis taip pat tikisi, kad Maskva įves bevizį režimą Gruzijos piliečiams, kaip neseniai padarė Gruzijos vyriausybė Rusijos piliečių atžvilgiu.

Penktadienį Rusijos užsienio reikalų ministerijos (URM) oficialusis atstovas Aleksandras Lukaševičius pareiškė, kad Maskva siūlo Tbilisiui atkurti diplomatinius santykius, taip pat pažymėjo kad Rusija pasirengusi atšaukti vizas, jeigu bus garantuotas Rusijos piliečių saugumas.

"Mes buvome ir esame suinteresuoti stiprinti Rusijos ir Gruzijos tautų ryšius. Pasirengę įvesti abipusiu pagrindu bevizį režimą Gruzijos piliečiams. Tam reikia, kad Gruzija užtikrintų patikimas teisines sąlygas, kurios garantuotų Gruzijoje besilankančių Rusijos piliečių saugumą", - sakė Rusijos URM atstovas.