Stichija nusinešė bent 28 žmonių gyvybes, iš jų 14 Indianoje, 12 - Kentukyje, dar du žmonės žuvo Ohajuje, nurodė pareigūnai. Indianoje esantis Marisvilio miestelis buvo sulygintas su žeme, netoliese esanti Henrivilis taip pat smarkiai nukentėjo. Abiejuose miesteliuose gyveno po maždaug 2 000 žmonių.

"Marisvilio visai nebeliko", - sakė Klarko apygardos šerifo departamento majoras Chuckas Adamsas.

Iš televizijos sraigtasparnio nufilmuotame reportaže Henrivilyje matyti daug sugriautų namų. Kai kurių nuplėšti stogai, aplink daugelį pastatų riogsojo nuolaužos.

Televizijos VLKY vaizdo reportaže iš Luisvilio miesto Kentukyje taip pat matėsi sulamdytas mokyklos autobusas, įsirėžęs į vienaaukščio pastato šoną ir dešimtys apverstų puspriekabių vienoje sunkvežimių stovėjimo aikštelėje.

Naujienų agentūros AP žurnalistas, esantis Henrivilyje, sakė, kad buvo sugriauta vidurinė mokykla, o šalia esančios žemesniųjų klasių mokyklos pastate buvo sugriautas antrasis aukštas. Prie pastato ant žemės buvo išmėtytos mokyklinės kėdės, gulėjo išvartyti medžiai, automobiliai smarkiai apdaužyti beisbolo kamuoliukų dydžio krušos ledėkų. Pareigūnai sakė, kad tornadas smogė, kai mokykloje vyko pamokos, tačiau per šį incidentą žmonės patyrė tik lengvų traumų.

Vėliau savanoriai stūmė gatvėmis prekybos centrų vežimėlius, prikrautus vandens ir maisto, kurį dalijo žmonėms.

Henrivilio apylinkėse auga anksčiausiai Indianoje valstybinio miško statusą įgijusi giria. Čia taip pat yra gimęs greitojo maisto restoranų tinklo "Kentucky Fried Chicken" (KFC) įkūrėjas pulkininkas Harlandas Sandersas.

68 metų Ernie Hallas atslinkus tornadui buvo savo mažame namelyje netoli vidurinės mokyklos. Vyras sakė pastebėjęs sūkurį, slenkantį gatve jo namo link, šluojantį viską savo kelyje.

Jis su žmona spėjo nubėgti į vidinį kambarį ir čiužiniu užremti duris. Tada smogė tornadas, kuris sudaužė E.Hallo automobilį ir iškūlė didelį langą, iš kurio atsiveria vaizdas į namo terasą.

"Niekaip nesuklystum, kas čia nutiko", - pažymėjo vyras.

Galinga audrų sistema taip pat pridarė eibių pietinėse valstijose, įskaitant Alabamą ir Tenesį, kur taip pat buvo apgadinti dešimtys namų.

Tornadai buvo prognozuojami iki penktadienio vakaro. Vos prieš dvi dienas siautėjusios ankstesnės audros nusinešė 13 žmonių gyvybių JAV Vidurio Vakaruose ir pietiniame regione.

Bent 20 namų buvo smarkiai apgadinti, šeši sužeistieji paguldyti į ligoninę Čatanugos mieste Tenesyje, kai šį rajoną nuniokojo smarkūs vėjai ir kruša.

Tenesio mieste Klivlande gyvenantis Blaine'as Lawsonas ir jo žmona Billie žiūrėjo per televiziją orų prognozes, kai dingo elektra. Jiems pradėjus ieškoti, kur pasislėpti, stiprus vėjas nuplėšė namo stogą, tačiau niekas nebuvo sužeistas.

"Smogė iš karto, - pasakojo 76 metų B.Lawsonas. - Išties nebuvo jokio perspėjimo. Ant mūsų pradėjo kristi stogas, apšiltinimas ir visa kita. Viskas įvyko taip greitai, kad nežinojome, ką daryti. Ketinau eiti į drabužinę, bet nebuvo kaip. Mus pričiupo."

Tūkstančiai moksleivių keliose valstijose dėl visa pikta buvo išsiųsti namo, o keli Kentukio universitetai - uždaryti.

Alabamos Hantsvilio miesto meras nurodė, kad vietos mokyklų moksleiviai slėpėsi koridoriuose, kol praėjo rytą siautusios smarkios audros.

Smarkus viesulas, veikiausiai tornadas, taip pat apgadino griežčiausio apsaugos režimo valstijos kalėjimą, esantį už maždaug 16 kilometrų nuo Hantsvilio, tačiau nė vienas iš maždaug 2 100 kalinių nepabėgo. Alabamos pataisos įstaigų departamento atstovas Brianas Corbettas sakė, kad pranešimų apie sužeistus žmones negauta, tačiau dviejuose dideliuose kalėjimo blokuose, kuriuose laikoma maždaug po 250 vyrų, buvo apgadinti stogai.

Kalifornijoje vėlyva žiemos audra kai kur Siera Nevados kalnuose privertė mažiausiai 1,8 metro sniego; tad penktadienį susiklostė idealios sąlygos žiemos sporto entuziastams, tačiau taip pat kilo lavinų pavojus, ir vienas žmogus žuvo slidinėdamas atokiame regione.