Teroristinės grupuotės "Al Qaeda" vadeivos Osamos bin Ladeno paieška vyksta nesėkmingai, o šiuo metu neturima jokių duomenų, kur jis galėtų būti, sekmadienį paskelbtame interviu pareiškė Pakistano prezidentas Pervezas Musharrafas.

Laikraščiui "Washington Post" P.Musharrafas teigė, kad Pakistano pajėgos ir toliau aktyviai ieško O. bin Ladeno, bet per paskutines operacijas tepavyko sužinoti, jog jis gyvas. "Žinoma, kad jis gyvas. Tačiau apie jo buvimo vietą nieko pasakyti negaliu", - laikraščiui tvirtino Pakistano vadovas.

Paklaustas, ar O. bin Ladeno pėdsakai pamesti, jis pripažino: "Taip, mes nežinome, kur jis yra".

Islamabadas - vienas artimiausių Jungtinių Valstijų sąjungininkų kovoje su terorizmu, tačiau jis jau trejus metus nesėkmingai bando sumedžioti Afganistano-Pakistano pasienyje besislapstančius Talibano kovotojus.

"Prezidentas ryžtingai pasisakė už tai, kad prieš teisingumą stotų ne tik tokie žmonės kaip O. bin Ladenas, bet ir kiekvienas, pakenkęs pakistaniečiams", - pažymėjo Bushas po susitikimo Baltųjų rūmų Ovaliniame kabinete.

Amerikos ir Pakistano lyderiai per kelias valandas trukusį pokalbį kaip pagrindinę kliūtį pasaulio saugumui ir stabilumui įvardino Izraelio ir palestiniečių konfliktą.

"Užtikrinau P.Musharrafą, jog sukurti Palestinos valstybę yra visiškai įmanoma. Pabrėžiau, kad taika Artimuosiuose Rytuose bus vienas mano administracijos prioritetų. Sieksime sukurti dvi taikiai viena šalia kitos gyvuojančias valstybes", - sakė Bushas.

Pakistano prezidentas generolas Pervezas Musharrafas sekmadienį atvyksta vizito į Didžiąją Britaniją, praneša Pakistano televizija. Numatyti svečio susitikimai su Didžiosios Britanijos ministru pirmininku Tony Blairu ir kitais oficialiais asmenimis.

Kaip pranešama, Britanijos premjeras ir Pakistano prezidentas aptars dvišalių santykių klausimus, Indijos ir Pakistano krizės, karų nualintų Afganistano ir Irako atstatymo, taip pat kovos su tarptautiniu terorizmu problemas.

Manoma, kad P.Musharrafas ir T.Blairas kalbėsis ir apie Jungtinių Tautų reformavimą.