Į barą buvo iškviesti aštuoni policijos pareigūnai.

Konservatorius Stuartas Andrew patyrė smegenų sukrėtimą, jam prakirto nosį, leiboristui Philui Wilsonui prakirto veidą.

Incidentas įvyko praėjusio trečiadienio vakare bare „Strangers“, kuriame parlamentarai bendravo su svečiais iš užsienio.

Ketvirtadienį laikinai sustabdyta E. Joyce‘o narystė partijoje.

Po incidento E. Joyce‘ą (51 m.) nugabeno į Belgravia policijos nuovadą, kur jis ir praleido naktį. Kitą dieną jį apklausė, pateikė kaltinimus, o vėlai vakare paleido už užstatą.

Kovo 7 d. jis stos prieš Vakarų Londono magistratų teismą.

Praėjusį trečiadienį 22.30 val. (00.30 val. Lietuvos laiku) parlamentarai pasiskundė, kad vienas iš E. Joyce‘o svečių garsiai dainuoja, baro darbuotojai iškvietė policiją.

Greitai bare kilo muštynės. Vienas incidento liudininkas pasakojo: „Du vyrai atsistojo, vienas puolė kitą. Atsistojau tarp jų ir mėginau išskirti. Visi aplink kumščiavosi. Gavau į lūpą ir ji ištino, bet stipriau nenukentėjau.“

Kitas asmuo pasakojo, kad bare virto stalai, dužo taurės, viskas buvo apšlakstyta krauju. „Tokį reginį tikėtumeisi išvysti per vyrukų vakarėlį Graikijos kurorte, bet tik ne parlamento rūmuose“, – teigė jis.

Praėjusį ketvirtadienį konservatorius S. Andrew (manoma, kad jis tikrai pateiks kaltinimus) parašė socialiniame tinklalapyje „Twitter“: „Esu sveikas.“

Policijos atstovas informavo: „Mus iškvietė apie 22.50 val. dėl muštynių Bendruomenių rūmų bare. Įtariamą užpuolimu suėmė 50 m. vyriškį. <...> Tęsiamos apklausos.“

Leiboristų partijos atstovas pareiškė, kad tai be galo rimtas incidentas. „Kol laukiame policijos tyrimo rezultatų, laikinai sustabdėme Erico Joyce‘o narystę partijoje“, – sakė jis.