"Mes niekada nevertinome vienodai Gruzijos vyriausybės ir Gruzijos žmonių. Aš tikiuosi, jog šie broliški žmonės galiausiai supras, kad Rusija yra ne priešė, o draugė. Tada santykiai pasitaisytų", - sakė V. Putinas.

Premjeras akcentavo, kad dėl lūžio santykiuose su Gruzija kalta ne Rusija. "Tai politikos, kuria vadovaujasi Gruzijos valdžia, padarinys", - teigė premjeras.

Pasak V. Putino, JAV veiksmai suintensyvinti Gruzijos gynybą buvo nesėkmė. Jis įspėjo Tbilisį susilaikyti nuo pakartotinio agresijos protrūkio.

"Mūsų partneriai amerikiečiai daro klaidą (...). Mes jiems ne kartą sakėme tai. Aš tikiuosi (...), kad šie ginklai nebus panaudoti naujiems agresijos veiksmams", - sakė V. Putinas.

Abchazija bei Pietų Osetija nuo Gruzijos atsiskyrė 1990-ųjų pradžioje. Gruzijos pajėgos 2008-ųjų rugpjūtį bandė susigrąžinti Pietų Osetijos kontrolę, tačiau Rusijos kariuomenė atrėmė puolimą. Vėliau Rusija šias dvi respublikas pripažino nepriklausomomis valstybėmis. Daugelis valstybių pasmerkė Rusijos sprendimą.