Per vėlyvos nakties konfliktą Niujorko bare „Double Seven“ princui Pierre`ui Casiraghi buvo sužalotas veidas. Šio įvykio liudininkais tapo keli modeliai ir pasiturintys aukštuomenės atstovai.

Policija sulaikė buvusį vieno naktinio klubo savininką Adamą Hocką. Jam buvo pateikti kaltinimai užpuolus Monako princą ir tris jo draugus.

Per trumpą teismo posėdį kaltinamasis tvirtino, esą jis pats tapo neprovokuotos atakos auka ir klausė, kodėl antrankiai nebuvo uždėti princui Pierre`ui.

Teigiama, kad jauniausias Monako princesės Caroline sūnus minėtame bare linksminosi su draugais, tarp kurių buvo Stavras Niarchas III, laivybos kompanijos paveldėtojas ir buvęs įžymybės Paris Hilton vaikinas, bei modelis Jessica Hart.

A.Hockas, kuris vaišinosi bare su podiumų modeliais Nataša Poly, Valentina Zaljaeva ir Ania Rubik, tvirtino, kad princas su trim draugais priėjo prie jų stalo ir pradėjo kabinėtis prie merginų, o tada nuo jų staliuko pačiupo 500 dolerių (1300 litų) kainuojantį degtinės butelį.

Kompanijos nariai sakė, kad princas Pierre`as ir jo palyda „siaubingai juos įžeidinėjo“.

„Pamaniau, kad pratrūko pragaras“, - pasakojo vienas liudininkas.
Tačiau princo draugai teigė, kad muštynes pradėjo A. Hockas. „Princas priėjo prie jų staliuko ir Adamas be jokios priežasties jam trenkė“, - sakė vienas iš jų.

„Stavras šoko padėti princui, ir tada pats gavo smūgį“.

Manoma, kad A. Hockas parbloškė princą ant žemės, o tada trenkė 26 metų S. Niarchui bei dar dviem vyrams – 27 metų prancūzų prekiautojui meno kūriniais Vladimirui Restoinui Roitfeldui bei 33 metų Diego Marroquinui.

Liudininkai pasakojo, jog princas Pierre`as „nukrito. Jis nuskriejo per patalpą ir užkrito ant stalo kitoje pusėje“.

„Pierre`o veidas atrodė smarkiai sužeistas. Jame matėsi gilios žaizdos, visur buvo kraujo. Atrodė, kad jam reikės plastinės operacijos“.

Po incidento, kuris įvyko šeštadienio naktį, princas buvo nuvežtas į Niujorko Weillo Cornellio medicinos centrą, o kitą dieną iš jo buvo išleistas.

47 metų A. Hockas buvo suimtas ir atgabentas į Manhatano baudžiamąjį teismą,

„Aš gyniau save ir kitus... Kodėl jie neuždėjo antrankių (princui ir jo palydai)?“, - sakė jis teisme.

A.Hockas buvo paleistas ir teisme turės pasirodyti kitą mėnesį.

A.Hocko advokatas teigė: „Mano klientas gražiai leido laiką su viena vedusia pora ir viena bičiule, taip pat grupe labai dailių merginų. Šiuos asmenis apėmė pavydas ir jie griebėsi mokyklos lygio taktikos“.

„Mano klientas nėra Bruce`as Lee. Šie vyrukai yra vaikeliai, manantys, kad jiems priklauso visas pasaulis. Jie tarsi sugadinti vaikigaliai“.

Tačiau Richardas Golubas, atstovaujantis princui ir jo draugams, tvirtino, jog tai buvo „pasibaisėtinas incidentas. ... Jis buvo visiškai neprovokuotas“.

Princas Pierre`as yra trečias eilėje į Monako sostą po savo motinos Caroline ir brolio Andrea Alberto. Jis yra Grace Kelly, velionės amerikiečių aktorės, kuri 1956 metais buvo ištekėjusi už princo Rainier, vaikaitis.

Jo tėvas Stefano buvo antrasis princesės Caroline vyras. Jis žuvo per vieną nelaimingą atsitikimą jūroje, kai Pierre`ui tebuvo treji metai.

Princas Pierre`as gyvena Italijoje ir užsiima verslu.