Pasak ministro, kiek žinoma, motociklininkas iš galo prisiartino prie diplomatų automobilio ir prie galinių durų pritvirtino sprogmenį. Automobilis sprogo ir buvo sužeista Izraelio diplomatė bei dar trys žmonės. Beveik tuo pačiu metu Gruzijos sostinėje Tbilisyje po Izraelio ambasados darbuotojo automobiliu buvo rastas sprogmuo. Pareigūnai jį nukenksmino.

Antradienį ryte po susitikimo su policijos vadovu ir kitais pareigūnais Indijos vidaus reikalų ministras sakė, kad išpuolis tiriamas.

"Manome, kad išpuolį įvykdė gerai išmokytas žmogus, o jo taikinys buvo Izraelio diplomato žmona. Manome, kad tai teroristinis išpuolis", - teigė P. Chidambaramas.

Pasak ministro, pareigūnai peržiūri stebėjimo kamerų įrašus, bet kol kas nerado aiškaus motociklininko vaizdo. P. Chidambaramas pridūrė, kad kol kas nieko nekaltina, bet griežtai smerkia išpuolį. Pasak jo, Indija užtikrino Izraelį, kad ras kaltininkus.

Anksčiau Naujojo Delio policija skelbė, kad ieško rudą švarką vilkėjusio motociklininko, kuris raudonu motociklu prisiartino prie Izraelio ambasados automobilio, kai šis stovėjo prie raudono šviesoforo signalo.

Naujojo Delio policijos atstovas sakė, kad sužeistoji diplomatė važiavo pasiimti savo vaikų iš mokyklos. Jos būklė kritiška, bet stabili. Diplomatę sužeidė šrapnelis. Gydytojai mano, kad per kelias dienas jos būklė pagerės.

Per sprogimą buvo sužeistas automobilio vairuotojas ir du netoliese buvę žmonės.