Gydytojas pabrėžė, kad A. Džiojevos būklė žymiai pagerėjo. Dabar, gydytojo teigimu, pacientės laukia intensyvus gydymas, siekiant pašalinti hipertoninės krizės padarinius.

Anksčiau buvo pranešama, kad A. Džiojevą ištiko insultas (pranešimai buvo platinami, remiantis gydytojų informacija). Tiesa, valdžios atstovai pranešė, kad moterį ištiko hipertoninė krizė. Vėliau šią versiją patvirtino ir ligoninėje.

A. Džiojevą paguldė į ligoninę vasario 9 d. vakare, po to, kai į jos rinkimų štabą atvyko ginkluoti jėgos struktūrų atstovai ir mėgino jėga nugabenti ją į apklausą. Buvusios kandidatės į prezidentes šalininkai tvirtina, jog jėgos struktūrų atstovai trenkė jai buože per galvą ir per nugarą. Valdžia tai neigia. Ligoninėje informavo, kad pacientė neturi išorinių traumų.

Pagal Pietų Osetijos Generalinės prokuratūros versiją, A. Džiojevai „pasidarė negera per pokalbį su tyrėjais“. Prokuratūroje paaiškino, kad opozicijos atstovė yra liudininkė byloje dėl pasikėsinimo užgrobti valdžią (ši byla buvo iškelta dėl opozicijos pasirodymo Cchinvalyje 2011 m. pabaigoje).