„Tikiuosi iš jų kompetencijos, profesionalumo, atsakomybės, deramo elgesio, nuosaikumo ir atvirumo dialoge. Raginu opozicinę koaliciją paremti naująją vyriausybę, nes visi kartu esame atsakingi už šią šalį“, - anksčiau teigė ministras pirmininkas M. R. Ungureanu.

Paskirtasis premjeras visus Demokratų liberalų partijos ministrus pakeitė kitais tos pačios partijos nariais, tačiau dvi kitos valdančiosios partijos išsaugojo tų pačių ministerijų, kurias turėjo prie ankstesnės administracijos, kontrolę.

Vienas iš jauniausių yra 38 metų demokratas liberalas Lucianas Bode, buvęs elektros kompanijos inžinierius, paskirtas vadovauti Ekonomikos ministerijai. Iš pradžių šis postas buvo pasiūlytas tos pačios partijos atstovei Andreea Paulai Vass, bet ji atsisakė šių pareigų, kai partijos kolegė Sulfina Barbu apkaltino ją nesuderinamumu.

M. R. Ungureanu ketvirtadienį parlamente paskelbė vyriausybės programą. Parlamentas turėjo pritarti jo planui, kad jis oficialiai galėtų suformuoti naująją vyriausybę. 237 parlamentarai parėmė naują vyriausybę, du pasipriešino, o opozicija boikotavo balsavimą.

Buvo iškilusi grėsmė, kad jei per 60 dienų naujoji vyriausybė nebūtų patvirtinta, parlamentas turėtų būti paleistas ir šalyje įvyktų priešlaikiniai rinkimai. Šį pavasarį Rumunijoje turi įvykti savivaldybių rinkimai, o sekantys parlamento rinkimai numatyti rudenį.

Buvęs ministras pirmininkas Emilis Bocas pirmadienį atsistatydino, tačiau liko valdančiosios Demokratų liberalų partijos pirmininku. Trečiadienį jis teigė, kad jo partija parems naująją vyriausybę.

Opozicijos politikai, nuo vasario 1 dienos boikotuojantys parlamento posėdžius, paragino surengti naujus rinkimus, kad Rumunijai būtų suteiktas visiškai naujas startas. Jie nepatenkinti tuo, kad prezidentas Traianas Basescu paskyrė naują premjerą, kuris suformuos naują vyriausybę.

Liberalų lyderis Crinas Antonescu leido suprasti, kad jis ir kiti opozicijos lyderiai neplanuoja paremti M. R. Ungureanu ir bet kokios naujos vyriausybės, kurią jis suformuos.

„Manome, kad T. Basescu priėmė skubotą sprendimą išlaikyti dabartinę koaliciją valdžioje, nors dauguma rumunų tam nepritaria”, - sakė C. Antonescu.