150 parlamento narių balsavo už, o 226 - prieš, praneša "RIA Novosti".

Pagrindinės įstatymui prieštaraujančios politinės jėgos buvo prezidentą palaikanti Regionų partija, komunistų partija ir Rados pirmininko Vladimiro Litvino partija.

Spalį J. Tymošenko buvo nuteista kalėti septynerius metus už įgaliojimų viršijimą 2009 metais Ukrainos bendrovei "Naftogaz" ir Rusijos "Gazprom" pasirašant dujų pirkimo sutartį.

J. Tymošenko rėmėjai mano, kad kaltinimai politiškai motyvuoti. Ukrainos valdžia tai neigia.

Lenkijos užsienio reikalų ministras: ES vis labiau nepasitiki Ukraina

Europos Sąjunga (ES) vis labiau nepasitiki Ukraina dėl buvusios šalies ministrės pirmininkės J. Tymošenko nuteisimo, teigė Lenkijos užsienio reikalų ministras Radekas Sikorskis.

Ukrainoje besilankantis ministras įspėjo, jog J. Tymošenko byla gali pabloginti Ukrainos ir ES bendradarbiavimo susitarimą.

Derybos dėl įstojimo į ES buvo sustabdytos po J. Tymošenko įkalinimo. Anot Varšuvos, Briuselio ir Vašingtono, šie kaltinimai yra politiškai motyvuoti.

"Tai, kas komplikuoja mūsų darbą remiant Ukrainos siekį tapti ES nare, yra didėjantis nepasitikėjimas Ukrainos politika. Tai ypač aktualu J. Tymošenko teismo procesui", - sakė R. Sikorskis.

Įkalintos J. Tymošenko "Batkovščina" partijos nariai trečiadienį per prezidento Viktoro Janukovičiaus kalbą parlamente iškėlė plakatą su J. Tymošenko portretu ir skandavo šūkius apie jos išlaisvinimą.