Estijos URM atstovas spaudai pranešė, kad ministerija pirmadienį iškvietė Rusijos ambasados atstovą ir pareiškė jam protestą dėl neteisėto įsibrovimo į šalies oro erdvę.

Pasak atstovo spaudai, Estijos URM taip pat atkreipė ambasados atstovo dėmesį į tai, kad Rusijos karininių oro pajėgų lėktuvai ne kartą pažeidė Estijos oro erdvę.

Kaip pranešė Estijos gynybos pajėgų vyriausiasis štabas, lapkričio 19 dieną Rusijos lėktuvai du kartus pažeidė Estijos oro erdvę.

Štabo duomenimis, penktadienį Rusijos transporto lėktuvas An-26, vieną minutę buvo įskridęs be leidimo į Estijos oro erdvę Suomijos įlankoje ties Vaindlo sala.

Štabo atstovai teigia, kad toje pačioje vietoje sieną pažeidė dar vienas Rusijos lėktuvas - An-72 , skridęs į Kaliningradą.

Abu lėktuvus pastebėjo Skrydžių stebėjimo centras Emaryje. Estijos oro siena ties Vaindlo sala sudaro smailą kampą, kurio viršūnė siekia Suomijos įlankos vidurį, ir lėktuvai kartais "nukerta" kampą, pažeisdami sieną.

Rusijos KOP atstovas pareiškė, kad žinos apie lėktuvą pažeidėją neatitinka tikrovės, nes Rusijos lėktuvas nepažeidė sienos.