Trečiadienį 57 metų vyriškis buvo išrašytas iš ligoninės Groseto mieste, kur jis gydėsi nuo patirtų sužeidimų.

"Aš prisimenu, kad atsidūriau restorane "Milan", įgriuvęs per atviras duris, - pasakojo Manrico. - Patalpa buvo pusiau apsemta, joje plaukiojo stalai ir kėdės. Pro langus aš mačiau gelbėtojus, ir aš daužiau keptuve į sieną, kad atkreipčiau jų dėmesį".

Jis buvo pastebėtas anaiptol ne iš karto, ir tik praėjus trims valandoms po to, kai jį išgirdo gelbėtojai, pavyko jį iškelti iš laivo.

Laivas, sveriantis daugiau kaip 114 tūkstančių tonų, su 4 200 keleivių ir įgulos narių nuskendo prie Džiljo salos krantų sausio 13 dieną.

Prasti orai verčia gelbėtojus vis sustabdyti žmonių paiešką ir išpumpuoti degalus iš nuskendusio laivo.

Vėl jūroje?

Manrico Giampedroni
Italijos nacionalinės piliečių apsaugos agentūros vadovas Franco Gabrieli pareiškė, kad pirmučiausias gelbėjimo tarnybų uždavinys buvo surasti tuos, kurie liko gyvi, ir šią misiją gelbėtojai atliko.

Trečiadienį valdžia Grosete pranešė, kad atpažintas dar vienos moters, surastos laive, kūnas. Tai - vokietė Siglinde Stumpf.

Lainerio kapitonas Francesco Schettino yra namų arešte, kol vyksta tyrimas.

Jis kaltinamas netyčiniu nužudymu, taip pat tuo, kad nusikalstamai neatsargiai vairavo laivą ir paliko jį anksčiau nei buvo evakuoti visi keleiviai. Visus kaltinimus jis atmeta.

Kalbėdamas su žurnalistais, kai išėjo iš ligoninės. M.Giampedroni pareiškė, jog tai, ką tam teko išgyventi, neprivers jo atsisakyti darbo jūroje.

"Labiausiai aš noriu sugrįžti į darbą bendrovėje "Costa Crociere", - pareiškė jis.