Šios kameros galės įrašinėti garsą ir vaizdą. Vėliau šiuos įrašus tikrins kontrolieriai. Tokios priemonės padės geriau kontroliuoti apsaugos tarnybų darbą, sakė V. Ponomarenko. Šis projektas bus įgyvendintas 2012 metais.

Dar vienas projektas vadinsis „Išmanioji tvora“ („Smart Fence“). Pagal jį numatyta oro uosto teritoriją aptverti stebėjimo sistema, į kurią įeis kameros, judesio, vibracijos ir šilumos davikliai, taip pat prietaisai, pranešantys apie rausimąsi po žeme. Šiuo metu tokios tvoros nutiesta 10 km (visas oro uosto perimetras yra 20 km). Darbus planuojama baigti iki šių metų pabaigos.

V. Ponomarenko pasakojo, kad visoje oro uosto teritorijoje, išskyrus kilimo ir tūpimo takus, veiks „technologinis bevielis ryšys“.

Prisijungti prie šio ryšio galės tik oro uosto darbuotojai. Juo bus gaunami ir valdžios nurodymai. Darbuotojams bus išduoti kišeniniai kompiuteriai, o visose Domodedovo transporto priemonėse bus įtaisyti borto kompiuteriai.

Keleiviai oro uosto terminale galės naudotis atskiru nemokamu bevieliu ryšiu, kurį užtikrins interneto operatoriai, pažymėjo V. Ponomarenko.

Domodedovo IT direktorius taip pat nurodė, kad bus modernizuota vaizdinė stebėjimo sistema. Nauja sistema apjungs pusantro tūkstančio kamerų, įrengtų įvairiose oro uosto vietose ir perduodančių aukštos raiškos vaizdą.