"Faludžoje rasti palaikai, kaip atrodo, yra Margaret, ir vaizdajuostė, kurioje (matyti) vakarietės egzekucija, remiantis visa turima informacija, atrodo buvusi autentiška", - parlamentui sakė J.Howardas.

Daugiau detalių premjeras nepateikė, o jo sekretoriato atstovas sakė, kad neturi ko pridurti.

59 metų M.Hassan, pagalbos organizacijos "Care International" australų misijos direktorė, buvo pagrobta spalio 19 dieną, kai važiavo į darbą Bagdade. Kas ją pagrobė ir kur ji buvo laikoma, neaišku.

Praėjusią savaitę arabų televizijai "al Jazeera" nusiųstoje vaizdajuostėje matyti, kaip žmogus su gobtuvu šauna moteriai užrištomis akimis į galvą. M.Hassan šeima, kuri antradienį paskelbė, kad jos tikriausiai nebėra tarp gyvųjų, kreipėsi į pagrobėjus prašydama nurodyti, kur yra jos kūnas.

Britų laikraštis "The Times" savo interneto svetainėje (www.timesonline.co.uk) ketvirtadienį rašo, kad Faludžoje JAV jūrų pėstininkai rado sudarkytos vakarietės palaikus ir kad siekiant identifikuoti žuvusiąją atliekami DNR testai.

"The Times" nurodo, kad nužudyta moteris, kuriai nukirstos rankos ir kojos, sekmadienį buvo rasta Faludžos vakaruose. Palaikus nufotografavusi jūrų pėstininkė sakė, jog jos junginys yra "80 proc." įsitikinęs, kad nužudytoji yra M.Hassan.