Prezidentas Barackas Obama ir jo žmona Michelle buvo garbingiausi svečiai 99-ajame privilegijuotųjų klubo „Alfalfa Club“ susirinkime. Klubas kartą per metus renkasi kokiame nors penkių žvaigždučių viešbutyje valgyti prabangios vakarienės ir klausytis sąmojingų kalbų.

Tuo tarpu lauke iki 200 protestuotojų iš judėjimo „Occupy Wall Street“ („Užimk Volstritą“) vietos grupės šokinėjo pagal „Twisted Sister“ kūrinį „We're Not Gonna Take It“ ir „Public Enemy“ dainą „Fight the Power“. Iš už užtvarų į juos žvelgė suglumę policininkai.

Gatvės vakarėliui vadovavo kelios jaunos moterys, kurios su džiaugsmu apnuogino savo krūtis. Viena jų kitai ant pilvo užrašė „išraiškos laisvė“. Nepaisydami žiemiško oro keli vyrai taip pat išsirengė nuogi iki pusės.

Tačiau buvo ir įtampos - kuomet pro protestuotojus ėjo kai kurie „Alfalfa Club“ svečiai.
„YouTube“ „Occupy DC“ paskelbė filmuką, kuriame matyti, kaip į senatorių Joe Liebermaną metama sauja blizgučių, o protestuotojai jam ir kitiems į pobūvį einantiems svečiams šaukia „Gėda, gėda“.

„Čia yra vyriausybė ir korporacijų elitas, slapta susidėjęs prieš visus kitus mus, - sakė „Occupy DC“ veiksmų komiteto narys Travisas McArthuras. - Viliamės bent jau priversti juos susigėsti dėl to, ką jie daro“.

"Anksčiau niekada negirdėjau apie „Alfalfa Club“, - sakė 64 metų protestuotojas Davidas Varrowsas - Vašingtono menininkas, kuris atėjo apsivilkęs smokingu, užsidėjęs ant nosies kiaulės knyslę ir užsikabinęs užrašą "Brolau, gal turi atliekamą milijardėlį?“.

„Spėju, kad taip žmonės kiša nagus prie Amerikos - jie stoja į tuos klubus ir ryja, ką tik gali ... Tai priklauso nuo to, ką tu pažįsti, o ne nuo to, ką moki“, - sakė jis žurnalistams.

„Occupy DC“ spalio 1 dieną įsirengė stovyklą parką primenančioje McPhersono aikštėje, esančioje už dviejų kvartalų nuo Baltųjų rūmų, lobistų rajone. Tuo grupė norėjo pasmerkti vis didėjančią nelygybę ir korporacijų įtaką JAV politikai.

Stovyklos ateitis neaiški, nes Nacionalinių parkų tarnyba, kuriai priklauso ta aikštė, penktadienį paskelbė, kad pirmadienį įves draudimą joje stovyklauti naktimis, nors iš pradžių palapinių miestelį toleravo.

„Alfalfa Club“, kuriam priklauso maždaug 200 narių, susitinka kiekvieno sausio paskutinį šeštadienį, esą atšvęsti Amerikos pilietinio karo konfederatų didvyrio Roberto E. Lee gimtadienio. Iki 1974-ųjų klubas nepriimdavo juodaodžių, o iki 1994-ųjų – moterų.

Klubui duotas Europoje liucerna vadinamos žolės vardas; šia žole dažnai šeriami galvijai.
Tarp dabartinių ir buvusių klubo narių yra investuotojas milijardierius Warrenas Buffettas, buvęs Federalinio rezervo pirmininkas Alanas Greenspanas ir astronautas Neilas Armstrongas - pirmasis Mėnulio paviršiumi žengęs žmogus.

Pagrindinis klubo susirinkimo akcentas yra humoristinis kandidato į prezidentus iškėlimas. Ši garbė Richardo Nixono, Ronaldo Reagano ir George'o W.Busho atvejais tikrai išpranašavo būsimą JAV prezidentą.

„Occupy DC“, pasak vieno aktyvisto, norėdama sužlugdyti pobūvį nesėkmingai bandė užsisakyti kambarį viešbutyje, kuriame jis vyko. Savo tinklalapyje grupė paskelbė pernai įvykusio klubo susirinkimo dalyvių sąrašą.