AP nuotraukose matyti, kad ant kito laivo galo užrašyta „Poseidon sun“.

„Vidaus vandenų laivų registre nėra registruota laivo pavadinimu „Spygliukas“. Jei nuotraukoje būtų matyti registracijos numeris, būtų galima jį surasti“, - sakė Lietuvos saugios laivybos administracijos atstovė ryšiams su visuomene Neringa Maciūtė.

Tai rodo, kad laivas nepriklauso Lietuvos laivybos įmonei.

Verslininkas, technikos mokslų daktaras Vladas Lašas, prieš metus kruizu su šeima plaukęs „Costa Concordia“, mano, kad laivas „Spygliukas“ priklauso lietuviams.

„Manau, tai galėjo būti saloje vasarnamį turinčių lietuvių laivas. Man tai įtikinamiausia versija, nes valtis nepanaši į gelbėjimo – greičiau ji skirta pramoginiam plaukiojimui“, - DELFI teigė V. Lašas.

Kaip skelbė žiniasklaida, iš skęstančio laivo žmonės buvo evakuoti gelbėjimosi valtimis ir privačiais Džilijo gyventojų laivais. Džilijo gyventojai svetingai priėmė laivą beveik be jokių asmeninių daiktų palikusius nukentėjusius - parūpino jiems maisto ir antklodžių, apgyvendino mokyklose, darželiuose, viešbučiuose, bažnyčioje.

DELFI primena, kad prie vakarinės Italijos pakrantės rifus kliudžiusiu ir nuskendusiu kruiziniu laivu plaukė apie 4200 keleivių. Paskutiniais duomenimis, 11 žmonių žuvo, 24 tebeieškoma.

Šalia laivo "Costa Concordia" – valtis "Spygliukas"
Laivo "Costa Concordia" gelbėjimo valtis "Spygliukas"