V. Putinas savo straipsnyje pirmiausia gvildena Rusijos politinės sistemos plėtros klausimą. Premjero nuomone, "revoliucijos, o ne nuoseklios raidos siekimas yra nuolat pasikartojanti istorijoje Rusijos problema".

V. Putinas leidžia suprasti, kad jėgos, dabar reikalaujančios kardinaliai pakeisti valdžią, neturi aiškios veiksmų programos ateičiai. "Šiandien kalbama apie įvairias politinio proceso atnaujinimo formas. Bet dėl ko siūloma tartis? Dėl to, kaip sudaryti valdžią? Perduoti ją "geriausiems žmonėms"? O kas gi toliau? Ką gi darysime?" - klausia kandidatas į Rusijos prezidentus ir po to ragina pradėti "platų dialogą" dėl "ilgalaikio pasirinkimo" ir "nacionalinių perspektyvų".

Toliau V. Putinas dėsto savo požiūrį į Rusijos ekonomikos ir visuomenės plėtrą bei apibrėžia uždavinius, kurie, jo manymu, šiuo metu yra iškilę Rusijai. Po to straipsnio autorius pereina prie samprotavimų apie pasaulio ekonomikos problemas ir "destruktyvias jėgas", kurios, sudariusios sąjungą su valstybėmis, mėginančiomis jėga "eksportuoti demokratiją", kelia grėsmę viso pasaulio saugumui.

Anot V. Putino, Rusijos atkūrimo po SSRS žlugimo laikotarpis baigėsi ir yra visos prielaidos "žengti į priekį". Politikas pažymi, kad jo indėlis į šį atkūrimą yra didžiulis ir kad būtent jo suburta "bendraminčių grupė" išvedė Rusiją iš pilietinio karo aklavietės, sulaužė stuburą terorizmui, atkūrė šalies teritorijos vientisumą ir konstitucinę tvarką, sustiprino ekonomiką. Kaip tik todėl V. Putinas ir nusprendęs vėl balotiruotis į RF prezidento postą.

Rusijos prezidento rinkimai įvyks šių metų kovo 4 d.