Barbės su niekuo nesupainiosi dėl ilgų šviesių plaukų ir nenatūraliai tobulos figūros. Dabar kovos su vėžiu entuziastės internete bando įrodyti, jog Barbė puikiai atrodytų ir be skiriamuoju ženklu tapusių plaukų.

Kaip ir dauguma judėjimų internete, šis taip pat prasidėjo socialiniame tinkle „Facebook“. Draugės Rebecca Sypin ir Jane Bingham, pačios patyrusios vėžio žiaurumą, sukūrė paskyrą „Beautiful and Bald Barbie: Let‘s see if we can get it made“ („Nuostabi ir beplaukė Barbė: pasižiūrėkime, ar mums pavyks tokią turėti“). Moterų tikslas buvo kreiptis į Barbių gamintoją „Mattel“ su prašymu sukurti lėlę, skirtą padrąsinti jaunas mergaites, po chemoterapijos netekusias plaukų ar sergančias tokiomis ligomis kaip židininis plaukų slinkimas ar trichotilomanija.

Kaip skelbiama puslapyje „Facebook“, tokia lėlė ne tik padrąsintų plaukų netekusias mergaites, bet ir padėtų joms suprasti artimuosius, dėl vienų ar kitų priežasčių netekusius plaukų. Svarbiausia – nuplikimą paversti įprasta viešo pokalbio tema. J. Bingham plaukų neteko, kai buvo gydoma nuo limfomos.

„Mano dukra šiuo metu kovoja su leukemija, jau dvejus metus jai taikoma chemoterapija. Beveik septynis mėnesius ji buvo plika. Kai eidavome į parduotuvę, žmonės įžūliai spoksodavo, o vaikai klausinėdavo, kodėl ji neturi plaukų... Manau, jog (beplaukė Barbė) padėtų. Ir manau, kad padėtų plikumą pradėti vertinti kaip normalią būseną. Tuomet nebebūtų taip keista, jei žmogus būtų be plaukų“, - sakė R. Sypin.