Trečiadienį nužudytas mokslininkas Mostafa Ahmadi Roshanas tapo jau trečiuoju su Irano branduoline programa dirbusiu mokslininku, per pastaruosius dvejus metus žuvusiu sprogus po automobiliu paslėptai bombai. Ketvirtajam mokslininkui tokį pasikėsinimą į jo gyvybę pavyko išgyventi.

M. A. Roshano mirtis atskleidžia, jog „JAV ir sionistų kurstoma globali arogancija, susidūrusi su užsispyrusiu, dievobaimingu ir sparčiai progresuojančiu Iranu, priėjo liepto galą“, - „Press TV“ cituoja aukščiausiąjį Irano dvasinį lyderį Ajatolą A. Khamenei.

Tie, kurie prisidėjo prie šio nusikaltimo, tikrai neprisipažins, sakė A. Khamenei, tačiau išpuolį „įvykdė, suplanavo ir finansavo CŽV ir „Mossad“ tarnybos, kaip ir kitus tarptautinio terorizmo aktus“.

Kiti Irano valdžios pareigūnai dėl nužudymo taip pat kaltina Izraelį ir JAV. šios šalys Teheraną įtaria siekiant pasigaminti branduolinį ginklą – Iranas tokius kaltinimus atkakliai neigia.

JAV valstybės sekretorė Hillary Clinton kategoriškai neigia Amerikos vaidmenį ir dar kartą paragino Iraną nutraukti branduolinę programą bei atsisakyti ambicijų pasigaminti atominę bombą.

JAV gynybos sekretorius Leonas Panetta ketvirtadienį kalbėdamasis su šalies kariais Teksase sakė: „Nesame susiję su ten įvykdytu nužudymu“.