Kaip pranešė ketvirtadienį "Reuters", palaikus išniekinusius jūrų pėstininkus pareigūnas žadėjo nubausti "visu griežtumu".

Pasak L. Panetos, jis įpareigojo JAV jūrų pėstininkų ir Amerikos kontingento Afganistane vadovybę ištirti incidento aplinkybes.

"The Associated Press" duomenimis, nukautų afganistaniečių (veikiausiai Talibano kovotojų) palaikų niekinimą ketvirtadienį pasmerkė Afganistano prezidentas Hamidas Karzai. Amerikos kariškių veiksmus jis pavadino "nežmoniškais" ir paragino JAV karinę vadovybę nubausti kaltininkus.

Savo ruožtu jūrų pėstininkų vadovybė pareiškė, kad incidentas jau tiriamas. Pentagonas ketina nustatyti kareivių asmenybes, taip pat vaizdo įrašo laiką ir aplinkybes. Kaip pranešė CNN, sprendžiant iš amunicijos, jūrų pėstininkai buvo snaiperiai.

Šis vaizdo įrašas pasirodė internete trečiadienį. Oficialus Pentagono atstovas kapitonas John Kirby pareiškė, jog jis tikriausiai yra autentiškas. Kaip paaiškino Gynybos departamento darbuotojai, žuvusiųjų lavonų niekinimas gali būti kvalifikuojamas kaip karinis nusikaltimas.