Būdamas Rusijos vicepremjeru V.Surkovas, kuris prezidento administracijoje buvo atsakingas už vidaus politiką, taip pat kuruos socialinį aprūpinimą, būstus, politiką kultūros ir meno srityje, mokslą ir naujovių diegimą, jaunimo ir demografijos politiką, taip pat turizmą ir bendradarbiavimą su religiniais susivienijimais.

Kaip vienas valdančiosios partijos "Vieningoji Rusija" steigėjų V.Surkovas prisidėjo prie gubernatorių rinkimų panaikinimo ir rinkimų ir partijų įstatymų sugriežtinimo, dėl kurio dalis opozicijos negali patekti į parlamentą ir tai sukėlė nepasitenkinimą, 2011 metų gruodį išsiliejusį į didžiausius per Vladimiro Putino valdymo laiką protestus.

Profesionalus viešųjų ryšių technologas V.Surkovas įvardijo susidariusį šalyje politinį modelį "suverenia demokratija", kuri skiriasi nuo tradicinės, Vakarų demokratijos.

Iš pranešimo vyriausybės tinklalapyje matyti, kad žemės ūkio, žvejybos, miškų, valstybės sienų ir muitų tarifų klausimus spręs Viktoras Zubkovas, o socialinės ir ekonominės raidos, finansų, paskolų ir pinigų politikos, užsienio prekybos, valstybės turto valdymo ir migracijos politikos - pirmasis vicepremjeras Igoris Šuvalovas.

Vicepremjeras Dmitrijus Kozakas atsakys už Rusijos subjektų socialinę ir ekonominę plėtotę, pasirengimą 2014 metų olimpiadai, kūno kultūrą ir sportą, taip pat politiką statybos ir būtų komunalinio ūkio srityje.

Buvęs Rusijos atstovas prie NATO, dabar vicepremjeras Dmitrijus Rogozinas bus atsakingas už gynybos kompleksą, o vicepremjeras Igoris Sečinas - už pramonę be gynybos sektoriaus ir energetiką, taip pat gamtos išteklių naudojimą ir aplinkosaugą.

Vicepremjeras Aleksandras Chloponinas ir toliau kuruos Šiaurės Kaukazo plėtotę, o ministrui ir vyriausybės administracijos vadovui Antonui Vaino atiteko žinybų veiklos derinimas ir federalinės ir vietos valdžios darbo efektyvumo kontrolės sistemos plėtojimas.