Londono policijos federacijos pirmininkas Glenas Smythas antradienį pažymėjo, kad iš keturių šimtų ginkluotojo skyriaus "SO19" pareigūnų 120 "kuriam laikui, siekdami patarimų, aiškumo ir nuraminimo", įteikė savo leidimus laikyti šaunamuosius ginklus.

Akcija surengta po to, kai 46 metų vyriškio mirties atvejį nagrinėję prisiekusieji penktadienį paskelbė verdiktą, jog šis buvo nužudytas neteisėtai.

Harry Stanley 1999-aisiais nušovė policija, kai pareigūnai suklydę pamanė, jog jo nešama stalo koja buvo nupjautavamzdis šautuvas.

G.Smythas pažymėjo, kad nušalintieji pareigūnai incidento metu veikė taip, kaip buvo apmokyti. Žinių agentūrai Reuters jis sakė: "Dėl tyrimo rezultato ginkluotieji pareigūnai dabar savęs klausia: "Jei veikiu taip, kaip buvau apmokytas, taikau tokią taktiką, kokią taikyti buvau apmokytas, o nutinka štai šitai, ar galiu ir toliau... taikyti šią taktiką?"

"Jie nesijaučia remiami; jiems neaišku, kokią taktiką jie dabar turėtų taikyti, ir mano, jog pareigūnus nušalinti suskubta be reikalo ir nepateisinamai", - teigė G.Smythas.

Per ankstesnį H.Stanley mirties tyrimą buvo priimtas atviras verdiktas. Tačiau tą sprendimą balandį panaikino Aukštesnysis teismas, tad buvo pradėtas antrasis tyrimas.

Skotland Jardas patvirtino, kad "tam tikras skaičius" minėtojo skyriaus policijos pareigūnų protestuoja, tačiau atsisakė nurodyti, kiek konkrečiai pareigūnų dalyvauja akcijoje.