Tai jis pareiškė žurnalistams sekmadienį rinkimų apylinkėje, kurioje balsavo.

"Pasibaigus prezidento rinkimams ši idėja bus prisimenama vis rečiau, kol galiausiai apskritai dings iš dienotvarkės, nes tai be galo sudėtingas klausimas", - sakė V.Lytvynas.

Pasak parlamento pirmininko, rinkimų dieną visas pasaulis stebi, kas vyksta Kijeve. "Aš tai aiškinčiau Ukrainos vieta ir vaidmeniu Europos bendrijoje ir apskritai pasaulyje", - sakė jis.

V.Lytvynas vadovauja rinkimų blokui "Už vieningą Ukrainą!", į kurį įėjo Regionų partija, "Darbo Ukraina" ir kitos partijos. Analitikai nepriskiria jo opozicijos kandidato Viktoro Juščenkos šalininkams, bet akcentuoja provakarietišką Rados pirmininko orientaciją.

Šeštadienį Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pavedė Dūmos pirmininkui Borisui Gryzlovui ir Federacijos tarybos pirmininkui Sergejui Mironovui pradėti konsultacijas su Ukrainos įstatymdaviais dėl dvigubos Rusijos ir Ukrainos pilietybės įvedimo.

"Aš prašau jus jau kitą savaitę susisiekti su kolegomis Ukrainoje bei pradėti profesionaliai dirbti sprendžiant šį klausimą. Taip pat manau, kad reikia pradėti platų šio klausimo svarstymą", - susitikime su B. Gryzlovu ir S. Mironovu sakė V. Putinas.

Rusijos vadovas teigė, jog "prisimenant ypatingą šių dviejų šalių santykių pobūdį, kuris susiklostė per šimtametę istoriją, kol mūsų tautos gyveno vienoje valstybėje, turint omenyje etninį, religinį, kultūrinį ir net kalbų artumą, daugybę giminystės ryšių, mišrių santuokų, o taip pat mūsų ūkio poreikius, ūkinę kooperaciją, kuri susiklostė tarp įmonių, siekiant vardan mūsų tautų ateities pakylėti integraciją į kitą lygį, būtų tikslinga grįžti prie šio klausimo ir sureaguoti į signalus iš Ukrainos".

V. Putinas teigė, kad "per paskutinį vizitą Ukrainoje šios šalies prezidentas ir premjeras, o ir Ukrainos žmonės, kėlė dvigubos pilietybės klausimą".