"Latvijos specialiosios tarnybos drauge su Estijos atlieka tyrimą. Tarp kitų jie tikrina Rusijos piliečius, kurie gavo leidimus gyventi šalyje", - praneša leidinys, remdamasis Latvijos žiniasklaida.

Laikraštis pažymi, kad I.Poderis pernai pavasarį ir vasarą susitikinėjo su Rusijos piliečiu Viačeslavu Šestakovu, kuris nusikalstamoje aplinkoje žinomas pravarde "Slyva".

Manoma, kad V.Šestakovas susijęs su žinomu vagimi Rusijoje Aslanu Usojanu, pravarde "Senis Hasanas", rašo "Den za dniom".

I.Poderis buvo sulaikytas po daug mėnesių sekimo. Jis naudojosi tarnyba ir teikė nusikalstamoms grupuotėms paslaugas, už tai gaudamas įspūdingas sumas.

Sulaikytas 33-ejų metų karininkas I.Poderis buvo laikomas puikiu tyrėju. Jis turėjo prieigą prie informacijos ir plačius įgaliojimus.

Įtarimų, kad jis dirba nusikalstamoms grupuotėms, kilo po to, kai Rusijos ir Estijos verslininkai susipyko kredito banko "Krediidipank" byloje. Didelė dalis bendrovės kapitalo priklausė Rusijos piliečiams, ir I.Poderis, suprasdamas, kiek pinigų galima gauti, nusprendė "išspręsti" situaciją, tai ir buvo jo žlugimo priežastis.

Be to, dėmesys buvo atkreiptas į nekilnojamąjį turtą, kuris priklauso I.Poderio šeimai. Padėdamas nusikaltėliams policininkas gaudavo nuo 10 pro. iki 15 proc. sandorio sumos, pažymi žiniasklaida.