"Šiandien per spaudos konferenciją Julijos Tymošenko advokaų atstovai jos laikymo sąlygas vadino pasibaisėtinomis. Šis teiginys visiškai neatitinka tikrovės", - sakoma Valstybinės penitenciarinės tarnybos pranešime.

Kaip praneša spaudos tarnyba, kameros, kurioje J. Tymošenko laikoma su dar viena nuteistąja, dydis - 37,5 kvadratiniai metrai.

"Kamera atitinka visus europietiškus reikalavimus ir normas, čia įrengta šiuolaikinė technika, televizorius, mikrobangų krosnelė, šaldytuvas. Taip pat įrengta atskira vieta maistui gaminti, vonios kambarys su dušo kabina ir skalbimo mašina, sanitarinis mazgas, bidė", - pažymima pranešime.

Taip pat nurodoma, kad kalinių saugumui ir nuolatiniam stebėjimui užtikrinti pagal Ukrainos įstatymus visose kamerose įrengtos stebėjimo priemonės ir specialus nuolatinis apšvietimas.

Spaudos tarnybos pranešime nurodoma, kad 2011 metų gruodžio 30 dieną J. Tymošenko pasiūlyta atlikti medicininę apžiūrą, fliuorografiją ir kraujo tyrimą. Tačiau ji to atsisakė, apie tai raštu pranešė kalinimo įstaigos administracija.

"Dabar Julija Tymošenko iš įstaigos medikų gauna vaistų, paskirtų pagal Ukrainos sveikatos apsaugos ministerijos komisijos rekomendacijas", - sakoma pranešime spaudai.

Be to, penitenciarinė tarnyba patvirtino, kad Naujųjų metų išvakarėse J. Tymošenko, išimties tvarka, buvo perduotas siuntinys, kuriame buvo 104 pavadinimų daiktai (maisto produktai ir pirmos būtinybės daiktai).