Vėlų gruodžio 31-osios vakarą nepadoria pravarde pramintas Leonidas Nikolajevas pateko į Petrogrado rajono 71-ojo policijos poskyrio teritoriją ir padegė nutiestiesiems gabenti skirtą automobilį, pirmadienį rašoma grupės tinklaraštyje.

Chuliganiškais veiksmais garsėjanti grupuotė pavadino savo akciją „auto-da-fė“. Likus mažiau nei pusvalandžiui iki Naujųjų metų, L. Nikolajevas teigė apsirengęs Senio Šalčio drabužiais ir skanduodamas „viens, du, trys, eglute dek“, padegė policijos automobilį. Tiesa, filmuotoje medžiagoje nematyti, kad padegėjas vilkėtų raudoną apdarą ar būtų prisiklijavęs baltą barzdą.

Policija greitai patvirtino, kad gruodžio 31 d. 71-o poskyrio teritorijoje iš tiesų degė automobilis „Uralas“. Nestipriai apdegė kabina ir variklio skyrius, per incidentą niekas nenukentėjo. Šiuo metu vyksta tyrimas.

Grupės tinklaraštyje patalpintos degančio automobilio nuotraukos ir nufilmuotas padegimas. Tinklaraštyje rašoma, kad padegimas buvo spontaniškas, tačiau matyti, kad automobilis iš pradžių nufilmuotas dienos šviesoje, tad nekyla abejonių – akcija buvo suplanuota iš anksto.

Tinklaraštyje pabrėžiama, kad padegimas įvykdytas kiekvieno politinio kalinio garbei, už kiekvieną už grotų praleistą dieną. Grupės „Karas“ ideologas Pluceris-Sarno rašo, kad automobilio padegimas – grupės „Karas“ vadovėlio „Užsipi…kit“ 3 skyrius „Jei tavo draugas sėdi kalėjime.“