Net prancūzų ir vokiečių slaptųjų tarnybų agentai buvo atsiųsti kartu su kitais tikinčiaisiais pamaldžiai klūpoti Šv. Petro aikštėje, rašė autoritetingas Romos dienraštis "Il Messaggero". Piligrimais persirengę prancūzų ir vokiečių agentai rūpinasi svarbiausių Vatikano pastatų apsauga.

Kaip dienraščiui "Corriere della Sera" pasakojo policijos pareigūnai, "karabinierių-dvasininkų" gudrybe buvo sėkmingai pasinaudota praėjusiais jubiliejiniais krikščionybės metais, tik tada buvo saugomasi ne teroristų, o rankines grobiančių vagių.

"Il Messaggero" rašo, kad ant kalvos, kurios papėdėje yra Šv. Petro aikštė, anksčiau buvo ketinama sumontuoti priešlėktuvinės gynybos pabūklus, tačiau šios minties vėliau atsisakyta.

Šiuo metu Vatikane vyksta katalikų vyskupų sinodas, į kurį su popiežiumi Jonu Pauliumi II aptarti teologijos klausimų atvyko 280 kardinolų, arkivyskupų ir vyskupų iš viso pasaulio. Sinodas baigsis spalio 27 dieną.

JAV ir Didžiosios Britanijos pajėgoms Afganistane pradėjus oro atakas prieš Osamos bin Ladeno kovotojų stovyklas Vatikanas yra laikomas galimu teroristų keršto objektu.