Televizijos kanalo „2011 metų veidai – moterys“ sąraše atsidūrė tos dailiosios lyties atstovės, kurios buvo žiniasklaidos dėmesio centre kas mėnesį – pradedant JAV Kongreso nare Gabrielle Giffords, gijusia po peršovimo į galvą, baigiant Brazilijos prezidente Dilma Rousseff.

Pippa Middleton tapo balandžio mėnesio veidu, kai atsidūrė tautos dėmesio centre tapusi vyriausia pamerge sesers Kate ir princo Williamo vestuvėse.

O štai gruodį šioje kategorijoje BBC pasirinko pandą Meilutę, kuri kartu su savo kolega Linksmuoliu iš Kinijos atkeliavo į Edinburgą. Pandas už 600 tūkstančių svarų (apie 2,5 milijono litų) per metus pasiskolino Škotijos Karališkoji zoologijos draugija.

Šis sąrašas sulaukė daug pašaipų socialiniame tinkle „Twitter“, kur gruodžio mėnesio atvejis netrukus buvo pavadintas „pandageitu“.
Johnas Prescottas savo „Twitter“ paskyroje rašė: „Tai BBC nepajėgė surasti moters Metų sporto asmenybės kategorijoje, bet pasiūlė pandą išrinkti 2011 metų moters veidu“.

Parlamento narė nuo leiboristų partijos Stella Creasy samprotavo: „Nenoriu įžeisti Meilutės – išties miela panda, tačiau esmė slypi titule „moteris“, o ne „metų moteriškos giminės atstovė“.

Atsakydamas į kritiką kanalas BBC pareiškė, kad kasmet į sąrašus įtraukiamas moteriškos arba vyriškos giminės gyvūnas. Anksčiau tokia garbė buvo suteikta kiaulei Pepai ir karpiui Bensonui.