Sahar Gul (15 m.) tėvai pranešė policijai, kad dingo jų duktė.
Praėjusį pirmadienį paauglę rado vyro namo rūsyje.

„Ji buvo sumušta, išrautais rankų nagais, sulaužyta ranka“, – naujienų agentūrą AFP informavo policijos viršininkas Fazelis Rahmanas.

Policija suėmė įtariamą prie kankinimų prisidėjusią paauglės anytą ir dar dvi moteris, sutuoktinis paspruko.

Šis atvejis rodo, kad nepaisant milijardinės tarptautinės pagalbos, moterys Afganistane tebekenčia.

„15 m. mergaitę nuvežė į ligoninę, jai – stiprus sukrėtimas. Buvo sužalotos kojos, veidas, nuo kairės rankos nuplėšti nagai“, – teigė ligoninės direktorius Mohammadas Wardakas.

Prieš septynis mėnesius S. Gul ištekėjo ir su vyru apsigyveno Baglano provincijoje. Nuo to laiko tėvai nebematė dukters ir negalėjo su ja susisiekti.

Afganistano nepriklausoma žmogaus teisių komisija per antrą 2011 m. ketvirtį užregistravo 1 026 smurto prieš moteris atvejus. Per visus 2010 m. buvo užregistruota 2 700 atvejų.

Pagalbos organizacijos „Oxfam“ spalį pateiktos ataskaitos duomenimis, 87 proc. moterų Afganistane patiria fizinę, seksualinę ar psichologinę prievartą arba yra prievarta ištekinamos.

Gruodį po dvejų metų iš kalėjimo išleido afganistanietę Gulnaz, kurią kaltino moraliniais nusikaltimais. Moterį suėmė, kai ji pranešė, jog buvo išprievartauta pusseserės vyro. Kalėjime Gulnaz pagimdė nuo prievartautojo kūdikį.

Lapkritį Jungtinės Tautos pranešė, jog į moterims apsaugoti nuo smurto skirtą įstatymą, kuris įsigaliojo prieš dvejus metus, per šį laikotarpį atsižvelgta tik 100-e bylų.