Miestas, esantis 96 km į rytus nuo Los Andželo, yra vienas iš penkių vietų pasaulyje, kur gyvena daugiausiai vyresnių nei 100 metų žmonių. Tuo pačiu gali pasigirti tik Sardinija, Kosta Rika, Graikija ir Okinava Japonijoje. Tuo tarpu kaimyniniame San Bernardino mieste žmonės vidutiniškai sulaukia vos 65 metų amžiaus.

Manoma, jog Loma Lindoje gyvenančių žmonių sveikata ir ilgaamžiškumas susijęs su Septintosios dienos adventistų tikėjimu, kuris čia itin populiarus. Dauguma šiai religinei bendruomenei priklausančių amerikiečių yra vegetarai.

Tačiau praeitą savaitę buvo pritarta planams minėtame miestelyje atidaryti pirmąją „McDonald‘s“ užkandinę, o tai labai papiktino vietos gyventojus.

Loma Lindos miestelio taryba rezultatu 3 prieš 2 pritarė restorano atidarymui, nors ir buvo primygtinai siūloma atsižvelgti į greitojo maisto daromą žalą žmonių sveikatai.

Gydytoja ir miestelio sveikatos priežiūros koalicijos narė Sylvie Wellhausen teigia: „Ieškosime teisininkų pagalbos, bandysime ieškoti tinkamiausių argumentų prieš. Mūsų, vadinamosios Mėlynosios zonos, patikimumas siejamas su ilgaamžiškumo propagavimu“.

Miestelio meras Rhodesas Rigsny sako: „Nepritariame konkrečiai „McDonald‘s“ – pritariame verslo nišai, kurią gali užimti bet kuri viešojo maitinimo įstaiga“.