Kad galėtų pateikti Centrinei rinkimų komisijai prašymą užregistruoti jį kandidatu iškėlusių rinkėjų sąrašą, M. Prochorovas skubiai formuoja palaikymo grupę. Paaiškėjo, kad jį jaudina dar ir įvaizdžio klausimas – kalbama, kad dėl prezidento posto turtingiausias Rusijos viengungis pasiryžęs vesti.

Draugai susirūpino dėl jo įvaizdžio rinkėjų akyse, juk daugeliui svarbu pretendento šeiminė padėtis. Verslininko šalininkai nutarė aptarti su juo šią temą, teigia vieno iš turtingiausių Rusijos žmonių aplinkai artimi šaltiniai.

Manoma, rinkėjams gali nepatikti tai, kad M. Prochorovas nė karto nebuvo vedęs. Tiesa, milijardieriui artimi asmenys įsitikinę – jei viengungio statusas trukdys M. Prochorovui sulaukti rinkėjų paramos, jis operatyviai išspręs šį klausimą.

Dar tada, kai M. Prochorovas tik atėjo į politiką ir tapo partijos „Teisingas reikalas“ vadovu, žurnalistai klausė, ar jis neketina vesti. M. Prochorovas nieko nežadėjo, tik pasakė, kad tiki meile ir tebelaukia savo antrosios pusės.

Sklando gandai, kad būdamas 17 m. M. Prochorovas susilažino su draugu, jog iki 42 m. neves. 2007 m. bulvariniai leidiniai rašė, kad 42 m. turtuolis nutarė vesti pirmą pasitaikiusią moterį, o paskui išsiskirti. Viena iš pretendenčių laikyta vakarėlių liūtė Ksenija Sobčiak. Vėliau gandus paneigė.

Daugelis tinklaraštininkų svarsto, kas gi taptų „pirmąja dama“. Pvz., tinklalapyje „Facebook“ viena moteris pasiūlė oligarchui pasipiršti K. Sobčiak. Rugsėjį interviu žurnalui „GQ“ M. Prochorovas pirmą kartą užsiminė apie galimą dalyvavimą prezidento rinkimuose, o jei nelaimės, pažadėjo K. Sobčiak ją vesti. K. Sobčiak irgi pajuokavo, kad lauks jo.

K. Sobčiak viena iš pirmųjų sureagavo į pirmadienį pasirodžiusi milijardieriaus pranešimą apie kandidatavimą į prezidentus. Žurnalistė, televizijos laidų vedėja pareiškė, kad jos žiniomis, „M. Prochorovą vėl pakvietė, kad dalis balsų atitektų jam“. „Viskas suderinta. Kremlius suprato, kad reikalinga alternatyva“, – parašė K. Sobčiak socialiniame tinklalapyje „Twitter“.