Atsakyme rašoma, kad šio automobilio, kurio kėbulo identifikacinis numeris – WDC1648281A522903, yra paskelbta tarptautinė paieška.

„Man nepatinka, kai pati sistema dirba visiškai neveiksmingai, yra persmelkta korumpuota, ir sulaiko Ukrainos prezidento reformų programą: triumfuoja ne šiaip neskaidri, bet per daugelį metų sutvirtėjusi „Ukrspecjust“ sistema, per kurią buvo parduodami konfiskuoti objektai. Į valstybės biudžetą nepatenka milijardai grivinų“, – pareiškė Valerijus Kovaliukas.

Kaip pareiškė deputatas, tokiems dalykams reikia ne šiaip užkirsti kelią, bet kaip atsvarą reikia kurti veiksmingą teisingumo sistemą. Jo nuomone, tai susiję ir su Europos Sąjungos reikalavimais.
Pasak jo, Europos Tarybos parlamentinė asamblėja griežtai įspėjo Ukrainą – jei padėtis su teismų sprendimų vykdymais liks tokia pati, kaip dabar, ukrainiečius paprasčiausiai gali pašalinti. O vykdomoji tarnyba pavaldi teisingumo ministrui. Todėl kyla grėsmė, kad dėl savanaudiškų teisingumo ministro interesų šalis dabar gali prarasti bevizio režimo galimybę.

Valerijus Konovaliukas kreipėsi į Ukrainos generalinę prokuratūrą ir Ukrainos saugumo tarnybą, prašydamas atlikti viešą tyrimą, kokiu būdu vogtas automobilis galėjo tapti tarnybine teisingumo ministro mašina ir kokiu pagrindu vykdomas konfiskavimas.

Deputatas pasiūlė, kad šio incidento tyrimo metu A. Lavrinovičius laikinai būtų nušalintas nuo pareigų. Jo nuomone, bet kurioje Europos šalyje išaiškėjus tokioms aplinkybėms valdininkas būtų nedelsiant atstatydintas.

Praeitą antradienį per trumpą pasitarimą Aukščiausioje Radoje, Valerijus Konovaliukas pareiškė, kad tarnybinis A. Lavrinovičiaus automobilis „Mercedes Benz GL420“, kurio valstybinis numeris АА 0021 КМ, buvo pavogtas Vokietijoje, o pernai Ukrainos muitininkai jį konfiskavo, kai jį buvo mėginta įvežti į Ukrainos teritoriją.

Užgorodo teismo sprendimu, nuo 2010 m. lapkričio 2 d. automobilis buvo konfiskuotas Ukrainos valstybės vardu, skelbiama deputato tinklalapyje.

„Šis automobilis labai patiko Aleksandrui Lavrinovičiui. Šių metų birželio mėn. vykdančiosios tarnybos, kuri yra pavaldi teisingumo ministrui, sprendimu automobilis buvo perduotas Teisingumo ministerijai. Ir jau balandžio 14 d. „Mercedes Benz“ GL420 buvo registruotas Valstybinėje automobilių inspekcijoje bei jam išduoti numeriai“, – pareiškė deputatas.