Virtuvės šefo gebėjimas tinkamai išdarinėti šią žuvį ir išpjauti nuodingus organus laikomas tikra meistriškumo viršūne.

Šios žuvies nuodai gali paralyžiuoti nervus ir neleisti plaučiams dirbti. Priešnuodžio šiems nuodams nėra, o apsinuodijusį žmogų mirtis ištinka per kelias minutes. Pirmasis požymis, jog žmogus apsinuodijo, tačiau dozė nebuvo mirtina – nutirpusios lūpos.
„Fugu Fukuji“ restorane Tokijuje lapkritį vakarieniavusi 35 metų moteris skundėsi apsinuodijimo simptomais.

Teigiama, jog moteris buvo paprašiusi virtuvės šefo jai pateikti ir šios pavojingos žuvies kepenėles, ką padaryti išdrįsta tik patys drąsiausieji klientai, neretai paskatinti kartu besilinksminančių draugų.

Moteris, kurios pavardė neskelbiama, buvo gydoma vietos ligoninėje, ji pasveiko, tačiau Tokijo miesto valdžia laikinai iš restorano virtuvės šefo Takeshi Yasude atėmė leidimą dirbti.

„Virtuvės šefas pateikė fugu žuvies kepenėles, nors žinojo, jog jos mirtinai nuodingos. Nesvarbu, kad to reikalavo klientas, taip elgtis negalima“, - teigia sveikatos apsaugos pareigūnas.

Iš virtuvės šefo gali būti visiems laikams atimtas leidimas dirbti virtuvėje, be to, jam gresia bauda ar net laisvės atėmimo bausmė.
Fugu gaminantys virtuvės šefai laikomi Japonijos virtuvės elito atstovais. Prieš pradėdami dirbti su šia žuvimi, virėjai mokosi ir ruošiasi tam net trejus metus. Po to jie laiko egzaminą, kurį išlaiko tik kas trečias virtuvės šefas. Pūsliažuvę ruošti patikima tik egzaminą išlaikiusiems.

2009 metais mokslininkams pavyko išvesti nenuodingą fugu žuvies atmainą, tačiau ji restoranuose neprigijo. Anot puristų, jeigu ruošiant šią žuvį nėra jokio pavojaus, nebelieka žavesio ir intrigos.

Remiantis tradicijomis, virtuvės šefai, kuriems nepavyksta tinkamai paruošti šios nuodingos žuvies, ir klientas miršta, būdavo verčiasi atlikti ritualinę savižudybę žuvies darinėjimo peiliu.

Kiekvienais metais pūsliažuve mirtinai apsinuodija keli žmonės, daugiausia žvejai, kurie nežino, kaip tinkamai savo laimikį išdarinėti.

„Michelin“ atstovas sakė, jog iš restorano, kuriame įvyko minėtasis incidentas, dviejų žvaigždučių neatims. Toks įvertinimas restoranui buvo skirtas gruodį ir būtent dėl fugu žuvies patiekalų.

„Michelin“ mažiausiai viena žvaigždute įvertinęs 247 Tokijo restoranus, net 16 iš šių restoranų įvertinti 3 žvaigždutėmis.

Šiuo aspektu Tokijas lenkia Paryžių – Prancūzijos sostinėje yra tik 10 trimis žvaigždutėmis įvertintų restoranų.