"Akivaizdu, kad šio veiksmo motyvai nusikalstami", - sakė vidaus reikalų ministras Dominique'as de Villepinas, kuris nedelsdamas atskubėjo į incidento vietą.

"Kiek žinoma, nebuvo jokio specialaus grasinimo, tačiau tiriame šį klausimą", - sakė jis žurnalistams.

Devyni iš dešimties sužeistųjų, tarp kurių yra ir ambasados darbuotojų, buvo nuvežti į ligoninę. Daugumą jų nesunkiai sužeidė stiklo šukės, o kiti patyrė šoką.

Indonezijos išrinktasis prezidentas Susilo Bambangas Yudhoyono pažymėjo, kad šis sprogimas buvo teroristinis išpuolis, ir paragino jį ištirti.

"Griežtai smerkiu šį teroristinį išpuolį prieš Indonezijos ambasadą Paryžiuje. Tikiuosi, jog Prancūzijos vyriausybė imsis atitinkamų veiksmų, kad jį įvykdę nusikaltėliai būtų patraukti atsakomybėn", - sakė jis.

Savo ruožtu Prancūzijos prezidentas Jacques'as Chiracas, kuris šiuo metu lankosi Hanojuje, patikino Džakartą, jog bus padaryta viskas siekiant išaiškinti šį incidentą.

"Bus imtasi visų priemonių siekiant ištirti šį nusikaltimą", - sakė jis Dorod Jatun Kundjoro-Jakti, kuri atstovauja Indonezijai Vietnamo sostinėje vykstančiame Azijos ir Europos susitikime.

Policijos atstovas spaudai sakė, kad savadarbė bomba buvo padėta priešais ambasadą. "Tai buvo vidutinio stiprumo bomba, - sakė jis. - Kol kas anksti spręsti, kokie sprogmenys buvo panaudoti".

"Sprogimas nuniokojo nedidelį pastato fasado plotą", - nurodė Ugniagesių departamento atstovas spaudai ir pridūrė, jog gaisro jis nesukėlė.

Nors Prancūzijos pareigūnai pabrėžė, kad kol kas sunku pasakyti, kas atsakingas už šį incidentą, sprogimas sukėlė nuogąstavimų Indonezijoje, nes nugriaudėjo sprogimų Balio naktiniuose klubuose, kurie pareikalavo 202 žmonių gyvybių, antrųjų metinių išvakarėse.