Irako policija uždarė eismą į gerai įtvirtintą kompleksą, kuriame yra viešbutis "Sheraton" bei kitas viešbutis "Palestine". Abiejuose gyvena užsieniečiai verslininkai ir žurnalistai.

Netrukus po šio išpuolio amerikiečiai ir Irako pajėgos atidengė ugnį ta kryptimi, iš kur skriejo raketos. Dangų skrodė trasuojančių kulkų serijos.

Prie įėjimo į viešbutį "Sheraton" degė ten augusi palmė. Viena raketa pataikė į pirmojo aukšto kambarį, netrukus nugriaudėjo antrasis sprogimas, pasakojo viešbučio gyventojas.

Panikos apimti viešbučio gyventojai puolė bėgti iš pastato, viešbučio vestibiulis nusėtas stiklo šukėmis, nuolaužomis.

Irako vidaus reikalų ministerijos pareigūnas minėjo, kad šį kartą į viešbutį skriejusios trys rusiškos "Katiušos". Policininkai aiškino, kad raketos buvo paleistos nuo sunkvežimio, kuris stovėjo maždaug už 500 metrų nuo viešbučio.

Į sprogimų vietą netrukus atskubėjo greitosios medicinos pagalbos ir policijos automobiliai.

Nors viešbučius ir saugo JAV kariai, pastatus supa aukštos betono sienos, į šiuos taikinius dažnokai skrieja sukilėlių raketos ir minosvaidžių minos.

Beje, po raketų sprogimų praėjus apie 20 minučių, pasigirdo dar vienas sprogimas. Anot Irako policininkų, tai buvusi automobilyje padėta bomba, kuri sprogo Firduso aikštėje priešais viešbučius "Sheraton" ir "Palestine".

Policininkai sakė toje aikštėje, kur iki karo stovėjo Saddamo Husseino statula, radę dar vieną sprogmenų prikrautą automobilį.

"Sheraton" ir "Palestine" yra kitoje Tigro upės pusėje nuo itin saugomos žaliosios zonos, kur stovi vyriausybės pastatai, JAV ir Didžiosios Britanijos ambasados. Po sprogimo žaliojoje zonoje ėmė kaukti sirenos.