"Mes bendradarbiavome ir bendradarbiausime su Iranu taikaus atomo srityje. Daromas ar nedaromas (išorinis) spaudimas - neturi reikšmės, bet turi reikšmės, kad bendradarbiaudami su Iranu mes vykdysime visas teisines normas, kurias esame prisiėmę", - sakė jis spaudos konferencijoje Maskvoje, atsakydamas į Irano žurnalisto klausimą.

"Rusija ne kartą pareiškė, kad bendradarbiaus su Iranu, vykdydama visas normas, kurios gerai žinomos", - pabrėžė viceministras.

Savo ruožtu, oficialus Rusijos URM atstovas Aleksandras Jakovenka pažymėjo, jog Rusija ir Iranas yra susitarę, jog "branduolinis kuras, tiekiamas į Iraną, panaudotas bus grąžintas į Rusiją".

A. Jakovenka taipogi pažymėjo, kad Rusija visiškai įvykdė savo įsipareigojimus sumažinti taktinių branduolinių ginklų kiekį Europoje. JAV valstybės departamento susirūpinimą, esą Rusija nevisiškai įvykdė šiuos įsipareigojimus, A.Jakovenka pavadino nepagrįstu.

Jis atkreipė dėmesį, kad žodis "įsipareigojimai" šiuo atveju pavartotas nelabai korektiškai. Pasak diplomato, kalbama apie Rusijos geros valios aktą, nes ji 1991-1992 metais vienašališkai pasisiūlė sumažinti taktinio branduolinio ginklo atsargas.

URM atstovas pabrėžė, kad šis procesas tęsiasi, ir Rusija praktiškai visiškai įvykdė tai, ką žadėjo. Tuo pat metu A.Jakovenka pažymėjo, kad visi jos ginklai, ne taip, kaip Jungtinių Valstijų, yra Rusijos teritorijoje ir patikimai saugomi, todėl jokio pagrindo nerimauti nėra.