JAV ginklų inspekcijos vadovas Charlesas Duelferis trečiadienį pareiškė, kad, prieš pradedant karą Irake, jo teritorijoje nebuvo biologinio ar cheminio ginklo atsargų.

Besiruošiantis šeštadienį vyksiantiems rinkimams Howardas teigė neatsiprašysiąs už įsiveržimą į Irako teritoriją, kadangi tuo metu žvalgybos tarnybų informacija akivaizdžiai rodė, kad Irake yra masinio naikinimo ginklas. Vienintelis būdas nuo jo apsisaugoti - buvo pradėti karą, per kurį buvo nušalintas Irako prezidentas Saddamas Husseinas.

"Mes pasitikėjome žvalgybos tarnybomis ir manėme, kad karas yra būtinas", - sakė jis.

"Aš neketinu atsiprašyti dėl to, kad mes dalyvavome kampanijoje, kuri padėjo nuversti S. Husseiną. Dabar yra svarbiausia užtikrinti, kad Irakas taptų demokratine valstybe", - teigė Howardas Australijos radijui.

Opozicinė darbo partija yra pažadėjusi, kad, jei ji laimės rinkimus, 850 australų karių, esančių Irake bei jo apylinkėse, iki Kalėdų bus sugrąžinti namo.

Artimas JAV prezidento George'o W. Busho sąjungininkas Howardas yra tvirtai nusprendęs, kad Australijos karinės pajėgos Irake liks tiek, kiek reikia.

Darbo partijos lyderis Markas Lathamas apkaltino Howardą, kad šis rizikuoja Australijos saugumu, imdamasis vadovauti karui Irake, ir ketvirtadienį teigė, jog Howardui reikia atsiprašyti už padarytas klaidas.

"Sąžiningas šalies ministras pirmininkas turėtų pripažinti tiesą tokią, kokia ji yra, prisiimti atsakomybę bei tiesiai Australijos žmonėms pasakyti: "Aš padariau klaidą", - sakė M. Lathamas Australijos radijui. - Šalies premjerui reikia tai pasakyti, kadangi tai yra tiesa. Jis padarė didžiulę klaidą, ir šiandien mes turime akivaizdžių tai patvirtinančių įrodymų".