Garso įraše, kurį paskelbė Sirijos „Al Rai“ televizija, Aisha Gaddafi paragino surengti sukilimą prieš naujuosius Libijos vadovus – vyriausybę, kuri, jos žodžiais, atvyko NATO lėktuvais.

„Mano tėvas mūsų nepaliko, jis visada su mumis, – pasakė ji pasibaigus tradiciniam 40 dienų gedulo laikotarpiui po jo mirties. – Nepamirškite savo tėvo žodžių, kuris įsakė jums tęsti kovą, net jei nebegirdite jo balso.“

Pulkininkas M. Gaddafi, kuris Libiją valdė 42 m., kartu su savo sūnumi Muatassimu buvo sučiuptas spalio 20 d., kai bandė pabėgti iš Sirto miesto. Sukilėliai jį nušovė.

Kai rugpjūčio mėnesį Libijos sostinę Tripolį užėmė sukilėlių pajėgos, Aisha, jos motina ir du broliai pabėgo į kaimyninį Alžyrą.

Kreipdamasi į tautą, Aisha sulaužė susitarimą, kurį ji ir jos šeimos nariai sudarė su Alžyro vyriausybe, pažadėdami nesakyti viešų pareiškimų, kitaip rizikuoja prarasti humanitarinių pabėgėlių statusą.

Po to, kai ji pateikė panašius pareiškimus rugsėjo mėnesį, Alžyro vyriausybė įspėjo, kad gali ją ištremti iš šalies.

Alžyro režimas palaikė glaudžius ryšius su M. Gaddafi, tačiau dabar stengiasi užmegzti santykius su naujaisiais Libijos vadovais.