Dantų gydytojas Alaa al Aswany, vėliau tapęs į juoduosius sąrašus įtrauktu rašytoju, kuris išgarsėjo įžvalgomis apie postkolonijinę Egipto visuomenę 2002 metais išleistame romane "Jakubiano namas" (The Yacoubian Building), buvo pripažintas padariusiu didžiausią įtaką.

Antruoju į "Foreign Policy" sąrašą įrašytas interneto milžinės "Google" rinkodaros direktorius Waelis Ghonimas, padėjęs organizuoti revoliuciją Egipte, kuri nuvertė prezidentą Hosni Mubaraką. Žurnalas taip pat išreiškė pripažinimą tikėtinam kandidatui į Egipto prezidento postą Mohamedui ElBaradei, Sirijos karikatūrininkui Ali Ferzatui ir Saudo Arabijos moterų teisių aktyvistėms Eman al Najfan bei Manal al Sharif.

Į šio autoritetingo leidinio sąrašą taip pat pateko devyni pasaulio lyderiai, tarp jų JAV prezidentas Barackas Obama, Prancūzijos vadovas Nicolas Sarkozy, Vokietijos kanclerė Angela Merkel, Turkijos premjeras Recepas Tayyipas Erdoganas, Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Davidas Cameronas ir palestiniečių prezidentas Mahmudas Abbasas.

Tuo tarpu JAV federalinio rezervų banko vadovas Benas Bernanke, Kinijos liaudies banko valdytojas Zhou Xiaochuanas (Džou Siaočuanas) ir buvęs Europos centrinio banko (ECB) vadovas Jeanas Claude'as Trichet buvo pripažinti "trimis išminčiais", padėjusiais vairuoti pasaulį per finansų krizę.

Jemeno aktyvistė Tawakkul Karman, tapusi viena iš šių metų Nobelio taikos premijos laureačių, taip pat sulaukė pripažinimo, nes "neįtikėtinai žengė į šios itin patriarchalinės visuomenės priešakines gretas, aiškiai dėstydama nesmurtinę dvasią ir demokratinius principus, apibrėžiančius revoliuciją" jos šalyje.

"Foreign Policy" atkreipė dėmesį ir į Tuniso nuosaikiosios islamiškos partijos "Ennahda" lyderį Rachedą Ghannouchi ir Egipte veikiančios Musulmonų brolijos pirmininko pavaduotoją Khairatą al Shaterą dėl jų pastangų "mėginant sutaikyti islamizmą ir demokratiją (kaip mes tikimės)".

Tuo tarpu Kinijos menininką Ai Weiwei, kuris anksčiau šiais metais buvo 81 dieną laikomas suimtas nežinomoje vietoje, "Foreign Policy" gyrė už ryžtą "stoti prieš Kinijos komunistų partiją". Žurnalo sąraše jis užėmė 18-ąją poziciją.