Pontifikas, kalbėdamasis su audiencijos atvykusiais JAV vyskupais, pripažino, kad pedofilija yra visuomenės rykštė ir kad dešimtmečius brendę skandalai dėl vaikus lytiškai išnaudojančių dvasininkų glumina tikinčiuosius Jungtinėse Valstijose.

„Tikiuosi, kad Bažnyčios sąžiningos pastangos atsiliepti į šią tikrovę padės platesnei bendruomenei atpažinti lytinės prievartos priežastis, tikrąjį mastą ir niokojančias pasekmes, taip pat veiksmingai reaguoti į šią rykštę, kuri veikia kiekvieną visuomenės lygmenį“, - sakė Šventasis Tėvas.

„Matuojant tuo pačiu saiku, Bažnyčia yra teisinga skatindama laikytis normų šioje srityje, tačiau taip pat ir kitos institucijos be išimties turėtų laikytis tų pačių normų“, - pabrėžė jis.

Benediktas XVI nekomentavo daugelio nukentėjusiųjų ir jų gynėjų kaltinimų, kad Bažnyčios lyderiai, įskaitant svarbią instituciją, kuriai jis vadovo prieš tapdamas popiežiumi, sistemingai stengėsi nuslėpti skandalus.

Tyrimai, dažniausiai atlikti civilinių institucijų, atskleidė, jog Bažnyčia neretai perkeldavo pedofilija susitepusius kunigus iš vienos parapijos į kitą.