Jų namas Varšuvos Žolibožo rajone jau nėra šeimos nuosavybė, tačiau buvo pasilikta teisė jame gyventi. J.Kaczynskis taip pat paėmė 200 tūkst. zlotų (154 tūkst. litų) paskolą. Visa tai skiriama motinai gydyti, nurodo dienraštis.

Žurnalistams pavyko pamatyti J.Kaczynskio turto deklaraciją, kuri rodo, jog šeštadalį namo, kuris yra Jadwygos Kaczynskos nuosavybė ir kuris yra įvertintas 1,2 mln. zlotų (925 tūkst. litų), jis įkeitė pasilikdamas teisę jame gyventi iki mirties. Be to, deklaracijoje nurodoma, kad buvo paimta 200 tūkst. zlotų paskola medicininei motinos priežiūrai.

Liudininkų teigimu, Kaczynskių namas tapo savotiška ligonine. Visi baldai, sanitariniai mazgai yra pritaikyti ligonės poreikiams, prie jos nuolat budi medicinos seserys. Kaip sako J.Kaczynskio pažįstami, sūnus motinos gydymui skiria milžiniškus pinigus.

84 metų Jadwyga Kaczynska susirgo prieš dvejus metus. Jai buvo diagnozuotos širdies ir plaučių ligos. Tuo metu, kai lėktuvo katastrofoje žuvo jos sūnus, tuometinis Lenkijos prezidentas Lechas Kaczynskis, jo brolis dvynis Jaroslawas motinai apie šią nelaimę, gydytojams rekomendavus, pranešė tik po mėnesio. Po šios žinios moteris patyrė insultą, o dabar yra gydoma namuose.