Tai privertė spėlioti, ką Kinija galėtų kurti regione, kurį naudoja karinėms, kosmoso ir branduolinėms programoms.

Dviejuose atvaizduose, kuriuos pateikia „Google Earth“, galima įžiūrėti atsispindinčius iki 1,5 metro ilgio stačiakampius, baltų, ryškių susikertančių linijų raizginį. Visa tai aiškiai matoma iš kosmoso. Kitoje nuotraukoje matyti didžiuliai koncentriniai ratai, o jų viduryje stovi trys lėktuvai.

Vienoje 2007 metų nuotraukoje buvo užfiksuota daugybė oranžinių blokų, kurie kruopščiai išdėlioti ratu. Naujesnėje nuotraukoje blokai, kurių dydis – kaip krovininio konteinerio, atrodo, išbarstyti beveik 5 kilometrų atstumu nuo pirminės jų buvimo vietos.

Kitoje nuotraukoje matyti daugybė metalinių kvadratų, nuklotų susprogusių automobilių liekanomis, dar kitoje – sudėtingas, maždaug 29 kilometrų ilgio tinklas.

Visos šios vietovės yra prie Gansu provincijos ir Sindziango autonominio regiono sienos, kai kurios už mažiau nei 160 kilometrų nuo Jiuquano, Kinijos kosmoso programos būstinės ir paleidimo aikštelių vietos.

Du atsispindintys stačiakampiai yra už 110 kilometrų nuo artimiausių didesnių kelių, be to, nėra jokių ženklų, kad kur nors aplink būtų vykdoma kokia nors veikla. Vis dėlto, ganėtinai netoli, už 640 kilometrų, yra Ding Xin karinė bazė, kur Kinija vykdo savo slaptą orlaivių bandymų programą.

Už 640 kilometrų į kitą pusę yra Lop Nur, druskos ežerai, kur 1967–1995 metais Kinija išbandė 45 atomines bombas.

Šių statinių paskirtis nežinoma, tačiau ekspertai spėja, kad tai gali būti optiniai bandomieji poligonai Kinijos raketoms, atkartojantys miestų gatvių tinklą.

Gynybos ekspertas Timas Ripley palygino šias struktūras su panašiomis, esančiomis „51-ojoje zonoje“, slaptoje Jungtinių Valstijų karinių bandymų bazėje Nevadoje.

„Apskritimo atvaizdas labai panašus į raketų bandymų poligoną, kur išdėstyti taikiniai ir instrumentuotė, turinti fiksuoti ginklo veikimą. Amerikiečiai daug tokių turi Nevadoje, 51-oje zonoje“, – teigė jis.

Sąmokslo teorijų kūrėjai įsitikinę, kad 51-oje zonoje saugomos Rozvele rasto ateivių erdvėlaivio liekanos. Panašių hipotezių netrūko ir kalbant apie palydovų užfiksuotą vietovę Kinijoje.

„Tai panašų į mūsų nuosavą 51-ąją zoną“, – Kinijos tinklalapyje „Baidu“ teigė vienas komentatorius.

„Ar tai galtų būti ateivių bazė?“ – teiravosi kitas.

„Tai panašu į saulės energijos centą, su šaligatviu šalimais“, – rašė trečiasis.

Keistos "Google maps" palydovo užfiksuotos struktūros Gobio dykumoje Kinijoje
Keistas "gatvių" tinklas Gobio dykumoje
Greta namo dydžio struktūrų - sudegintų automobilių liekanos