Šia viza niekada nebuvo pasinaudota. Australijos premjeras Johnas Howardas išreiškė įsitikinimą, kad po 2001-ųjų rugsėjo 11-osios imigracijos procedūros buvo sustiprintos ir sakė, kad Kh.Sh.Mohammedas pareigūnų dėmesio neatkreipė dėl to, kad turi net 24 slapyvardžius.

Kritikai tvirtina, kad J.Howardas prisidėdamas prie Irako karo padarė Australiją labiau pažeidžiamą, tačiau premjeras, pavyzdžiu nurodydamas Kh.Sh.Mohammedo prašymą išduoti vizą, teigė, kad šalis Osamos bin Ladeno kovotojų tinklo "al Qaeda" taikiniu tapo daug anksčiau.

"Tai tikrai pabrėžia faktą, kad "al Qaeda" domėjosi šia šalimi prieš teroro atakas Niujorke bei Vašingtone ir prieš Australijos dalyvavimą Irake", - sakė J.Howardas.

Jo parama pernai prasidėjusiam JAV vadovaujamam karui ir opozicijoje esančių leiboristų pažadas iki Kalėdų išvesti Australijos karius iš Irako yra svarbios šiuo metu vykstančios rinkimų kampanijos temos. Visuomenės apklausos rodo, kad daugiau galimybių laimėti spalio 9-osios rinkimus turi leiboristai.

Ekspertai sako, kad Kh.Sh.Mohammedas galėjo planuoti ataką Australijoje arba pasinaudoti šia šalimi kaip tramplinu kitam išpuoliui prieš Jungtines Valstijas rengti.

Kh.Sh.Mohammedas, kuris buvo "al Qaeda" karinių operacijų strategas, 2003 metais buvo suimtas Pakistane. Šiuo metu jį neskelbiamoje vietoje laiko amerikiečiai.