Senato komitetui atlikus tyrimą, paaiškėjo, kad 1 800 atvejų Pentagonui buvo parduoti galimai padirbti elektroniniai prietaisai.
Komitetas aptiko daugiau, nei milijoną padirbtų dalių karo lėktuvuose, kaip antai, „Boeing C-17“ ir „Lockheed Martin C-130J“. Padirbtų komponentų rasta ir sraigtasparniuose „Boeing CH-46“, raketinėje gynybos sistemoje „Theatre High-Altitude Area Defence“.

„Milijonas dalių daug, tačiau pabrėžiu – patikrinome tik dalį gynybos technikos. 1 800 detalių tėra ledkalnio viršūnė“, – sakė senatorius Carlas Levinas.

70 proc. padirbtų dalių atkeliavo iš Kinijos, 20 proc. – iš Jungtinės Karalystės ir Kanados, per kurias dideliu mastu vyksta dalių iš Kinijos prekyba.

Kinijos Guangdongo provincijos gamyklose padirbtos mikroschemos dažnai perperkamos iš gamyklų ar išimamos iš kompiuterių, paskui panaikinami žymėjimai ir jos perdažomos kaip naujos.

Kinijos turguose atvirai pardavinėjamos karinės technikos mikroschemos, kurios dažnai yra pervadintos ir atnaujintos paprastos mikroschemos.

Tikros karinės technikos mikroschemos atsparesnės temperatūros svyravimams, drėgmei. Baiminamasi, kad padirbtos mikroschemos gali sugesti.

Specialistų teigimu, ši problema – ne naujiena, ji kilo dešimtą dešimtmetį, kai B. Clintono administracija nurodė mažinti išlaidas ir užuot kūrus savas elektronines sistemas, jas pirkti.