Jie aprašo, kaip plakti pusės metų amžiaus vaikus, kaip mušti juos kitais daiktais, pvz., žarna. Vyresnius vaikus Pearlai siūlo mušti diržu, mediniu šaukštu ar kieta gluosnio rykšte.

Parduota apie 370 tūkst. knygos egzempliorių, ji ypač populiari tarp namuose vaikus mokančių krikščionių. Vienai porai – Larry ir Carri Williamsams – rugsėjį pateikti kaltinimai už įdukrintos 11 m. Hanos nužudymą. Ją rado išsekusią, nuogą gulinčią kieme, mirusią nuo hipotermijos ir prastos mitybos. Jai kelias dienas nedavė valgyti ir vertė miegoti nešildomoje daržinėje.

Iš Etiopijos kilusią Haną mušė ir plastikiniu vamzdžiu, kaip rekomenduojama M. Pearlo knygoje. C. Willams žavisi knyga, kurioje rašoma, kad puiki auklėjimo priemonė – neduoti valgyti.

Pearlams nebuvo pateikti kaltinimai, tačiau Hanos kūną apžiūrėjęs pediatras teigė, kad jų knyga tikrai prisidėjo prie mergaitės mirties. „Bijau, kad šią knygą galima klaidingai interpretuoti, o dėl to vaikai gali patirti smurtą“, – sakė gydytojas.

Liūdnas likimas ištiko ir 4 m. mergaitę iš Libijos, kurią įsidukrino Kalifornijos gyventojai Kevinas ir Elizabeth Schatzesai. Mergaitė mirė pernai, sulaukusi 7 m., nes tėvai kelias valandas ją plakė su pauzėmis maldoms.

Schatzesai ilgam įkalinti už grotų. Vyras prisipažino kaltas dėl antrojo laipsnio žmogžudystės ir kankinimo, o moteris – dėl neatsargaus nužudymo bei dėl fizinių bausmių. Ši pora taip pat vadovavosi patarimais iš Pearlų knygos.

2006 m. Šiaurės Karolinoje mirtinai užduso 4 m. berniukas Seanas Paddockas – jį kietai suvyniojo į antklodę. Jo motiną Lynn nuteisę už pirmojo laipsnio žmogžudystę. Moteris vadovavosi Pearlų rekomendacijomis ir kasdien mušė sūnų su plastikiniu vamzdžiu.

Pearlai aiškina, kad Biblija moko skirti fizines bausmes. M. Pearlas nejaučia atsakomybės dėl vaikų mirčių. „Jei alkoholiko namuose rasite knygą apie 12 žingsnių, nesakysite, kad kalta knyga“, – pareiškė jis.

Visgi kiti krikščionys nesutinka. Krikščionišką interneto tinklaraštį rašanti Crystal Lutton sakė, kad Pearlo metodai labai rizikingi: „Nesulaukus rezultatų, bus baudžiama vis smarkiau, ir smarkiau.“