Italijos policija buvo iš anksto pasiruošusi skandalingųjų feminisčių pasirodymui – teisėsaugininkai turėjo pagrindinių judėjimo dalyvių nuotraukas, o dvi moteris sulaikė prie įėjimo į aikštę.

Ukrainietės pasirodė Vatikane su perregimais drabužiais, imituojančiais vienuolių apdarus. Tik Aleksandrai Ševčenko pavyko nusirengti iki pusės nuogai po Romos popiežiaus balkonu ir išskleisti plakatą su užrašu „Laisvę moterims“.

Aktyvisčių teigimu, taip jos „išreiškė protestą prieš patriarchalinę popiežiaus propagandą, primetančią pasauliui viduramžišką požiūrį į moteris, jų socialinę ir kultūrinę misiją“.

„Kontraceptinių priemonių smerkimas, raginimas tarptautiniu mastu uždrausti abortus, drabužių ir moterų išvaizdos korekcija, draudimas moterims turėti aukštą rangą – atgrasūs raganų medžioklės atgarsiai“, – rašoma „Femen“ pareiškime.

„Vatikano vykdoma moterų fobijos politika turi ir kitą pusę, pasireiškiančią dvasininkų seksualiniais nusikaltimais prieš vaikus ir moteris. Moterų judėjimas „Femen“ kovoja už moterų laisvę be prietarų, be jokių patriarchalinės vergijos formų, iš kurių didžiausia buvo ir tebėra bažnyčia“, – rašoma organizacijos pranešime.

Romos policijos nuovadoje aktyvistės išbuvo apie keturias valandas. Kartu su jomis sulaikė ir žurnalistę iš Australijos, teigia „Femen“ atstovės.

Fotoalbume – „Femen“ protestas prieš Katalikų Bažnyčią ir Silvio Berlusconi: