Buvęs elitinio JAV karinio būrio „Navy SEAL“, kurio nariai ir įvykdė teroristo likvidavimo operaciją, vadas Chuckas Pfarreris tvirtina, jog O. bin Ladenas buvo mirtinai pašautas iš karto, o ne žuvo per 45 minutes trukusį susišaudymą.

C. Pfarreris teigia kalbėjęsis su keliais operacijoje dalyvavusiais kariais, todėl drąsiai prieštarauja oficialiajai O. bin Ladeno likvidavimo operacijos versijai, kur detaliai aprašoma „Navy SEAL“ operacijos eiga ir vieno iš „Black Hawk“ sraigtasparnių sudužimas.

„Kariai iš sraigtasparnių išsilaipino ant O. bin Ladeno namo stogo, tuomet pateko į pastato vidų. Jie į namą pateko ne iš žemės“, - teigia ekspertas.

„Praėjus vos kelioms minutėms po O. bin Ladeno mirties, pagrindinis sraigtasparnis, vykęs į nusileidimo vietą, ėmė kristi. Jis sudužo aptvertoje teritorijoje į rytus nuo pagrindinio O. bin Ladeno namo“, - tvirtina C. Pfarreris. Jis teigia, jog jeigu kariai būtų buvę priversti lipti laiptais pas „Al Qaedos“ vadą, kaip kad teigiama oficialioje įvykių versijoje, teroristų vadas būtų turėjęs laiko pasiruošti ir apsiginti.

„O. bin Ladenas buvo likviduotas per pirmąsias 90 operacijos sekundžių, o ne po susišaudymo. Nuaidėjo keturi šūviai, vienas po kito“, - pasakoja ekspertas.

C. Pfarreris taip pat tvirtina, jog jauniausia „Al Qaedos“ lyderio žmona Amal bin Laden buvo pašauta į blauzdą, kai bandė pastoti kelią kariams. Šis faktas beveik sutampa oficialia įvykių versija, paskelbta iš karto po operacijos, tačiau vėliau paneigta.

Knygoje apie O. bin Ladeno likvidavimo operaciją teigiama, jog ilgametis „Al Qaedos“ lyderio pavaduotojas Aymanas Zawahiri galėjo būti tas asmuo, atvedęs JAV prie savo boso. Tokias išvadas galima daryti remiantis faktu, jog pavaduotojas nuolat iš slėptuvės Abotabado mieste siuntinėjo pasiuntinį, kurio priedanga, jo žiniomis, jau buvo atskleista.

Manoma, kad JAV specialiosios pajėgos kelis mėnesius prieš slaptąją operaciją pasiuntinį iš Kuveito Abu Ahmadą sekė. Jo pavardę per apklausas įvardijo keli įtariamieji „Al Qaeda“ nariai.

Knyga apie O. bin Ladeno sunaikinimo operaciją bus išleista jau lapkritį. Jos pasirodymas buvo kelias savaites atidėtas, nes buvo laukiama JAV valdžios pareigūnų sutikimo.